Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr susţine că înainte de toate protestele au existat provocări. 

„Noi am venit cu un protest paşnic, civilizat, iar de fiecare dată încercau să ne atragă într-o cursă. Noi nu suntem ca şi ei. Iată spre deosebire de celelalte proteste, la protestul de duminică a fost linişte. Şi chiar era surprinzător de ce este atâta linişte”, a spus Năstase.

La cea mai recentă manifestaţie, însă, provocările au avut loc chiar în timpul acţiunii, a adăugat Andrei Năstase. 

„Chiar de la bun început am spus oamenilor să se foatografieze pentru că sunt provocări şi se vedeau că sunt provocări. Am ajuns la televiziune. S-a vehiculat în permanenţă că un microbuz a intrat între protestatari. Se joacă pe suferinţa europenilor unde au existat atentate teroriste. Acel microbuz nu era decât maşina dotată cu aparatajul de sonorizare şi a mers la indicaţia poliţiei”, a declarat Năstase.

Au existat persoane care au avut de suferit, doar că nu este vorba despre poliţişti, mai susţine liderul Platformei Demnitate şi Adevăr. 

„Au avut de suferit două doamne, care aveau peste 60 de ani, pentru că au fost date cu spray lacrimogen”, aconchis Năstase.

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei a declarat anterior că nu ar fi ordonat aplicarea mijloacelor speciale la protestul de pe 17 septembrie.