„Consider că chiar şi un singur om care protestează e mult! La sigur, el o face din convingeri sau mânat de o nevoie care nu trebuie ignorată sau, şi mai rău, luată la mişto, cum a făcut-o domnul spiker Candu. O aroganţă crasă faţă de propriii cetăţeni patentată şi de preşedintele Dodon. Unii „buni”, iar alţii „răi”. Cei „răi" sunt pasibili de a fi „educaţi" prin violenţă”, a declarat Ion Sturza.

În context, Srurza spune că de partea cealaltă a protestelor cetăţenilor nemulţumiţi de conducerea RM, sunt oamenii aduşi de guvernare, care sunt ostici.

„Pe contrasens, „masele” aduse de guvernare încolonate, mânate de şefii administrativi. Îmi aminteau de coloanele de prizonieri. Trişti, cu ochii în pământ. Un fel de ostatici, dependenţi de guvernare. Crede cineva că vor fi loiali la o adică? Că-şi vor rupe cămaşa pentru guverne paralele, deputaţi transfugi, funcţionari corupţi, avioane private, cluburi de noapte şi pentru amatorii de „dolce vita"? Sau pentru a menţine lipsa de speranţă la o viaţă decentă? De ce ar face-o? Pentru o iluzorie Europă, acolo unde au acces doar cei care au „coşeliocul" burduşit?”, a adăugat Sturza.

„Am văzut deunăzi cum ia amploare un nou element la proteste -„tituşki” - formaţiuni paramilitare de „boevici” muşchioşi. Guvernarea e pe calea cea bună. Aşa a acţionat şi Ianukovici în timpul protestelor proeuropene, denumite „Maidan”. Din frică şi din lipsă de încredere în forţele de ordine legale. Un poliţist de carieră se va gândi foarte bine înainte de a scoate pistolul din teacă. Ar trebui de remarcat o consolidare a regimului prin violenţă, arestări, dosare şi, mai nou, grupuri paramilitare de tipul „tituşki”. E o formă de a menţine puterea prin inducerea nesiguranţei şi a fricii. Paradoxal, dar poate avea succes pe termen scurt. Mulţi o să încerce să-şi motiveze frica, dar şi ticăloşia prin adorarea „călăului". Nimic nou. Sindromul de la Stockholm. E unica soluţie, frica şi ura estompate de violenţa autoritară a guvernării actuale? Răspunsul ni-l va da omuleţul de la protest! Curaj”, a conchis Ion Sturza.