Declaraţii în acest sens au fost făcute de liderul fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, care a anunţat în debutul şedinţei plenare că fracţiunea pe care o conduce părăseşte în semn de protest plenul Parlamentului.

„Azi când cetăţenii Republicii Moldova sunt izgoniţi de acasă, li se crează condiţii să părăsească definitiv ţara, nouă ni se servesc jocuri de cea mai joasă speţă. Teatrul din spaţiul public a ajuns în Parlament, mai exact aparenta luptă dintre Dodon şi guvernare. Este o manipulare, o distragere a atenţiei cetăţenilor de la problemele existente”, a declarat Tudor Deliu. 

„Fracţiunea PLDM nu doreşte să fie părtaşă la aceste jocuri şi în semn de protest părăseşte şedinţa Parlamentului”, a adăugat liderul fracţiunii PLDM.

Precizăm că Parlamentul s-a întrunit astăzi într-o şedinţă specială pentru a examina mai multe proiecte adoptate în sesiunea precedentă, dar care au fost respinse de către şeful statului.

Astfel, aleşii ar urma să voteze încă o dată legea cu privire la combaterea terorismului, cele despre reformarea Academiei de Ştiinţe şi introducerea tichetelor de masă, dar şi legea cu privire la energetică. Dacă Parlamentul îşi va menţine votul pentru aceste documente, şeful statului nu mai are dreptul să le respingă.

Anterior, mai mulţi experţi politici din ţară, dar şi din străinătate au declarat că între Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc ar exista de fapt o alianţă neoficială, lucru negat de cei doi.