Platforma Demnitate şi Adevăr îşi reiterează poziţia şi spune că „nu va accepta să primească niciodată lecţii de la un individ, semnătura căruia se află pe mai multe documente utilizate în cadrul atacurilor de tip raider”.

„Finul lui Plahotniuc, împreună cu Drăguţan, au promovat în toamna lui 2014 cu mare insistenţă Hotărârea Guvernului privind acoperirea furtului de zeci de miliarde din sistemul bancar prin oferirea garanţiilor de stat. În două săptămâni după emiterea acestui act normativ controversat, aprobat cu uşile închise, din cele 3 bănci, potrivit raportului Kroll 1, a fost sustras grosul mijloacelor băneşti. Prin urmare, datorită participării directe la jaful bancar, locul lui Candu este în penitenciarul nr. 13, alături de Filat”, se menţionează într-un comunicat.

„Prin comportamentul său arogant şi aberaţiile crase precum că partidele din opoziţie se critică între ele şi au pledat cândva pentru votul mixt, preşedintele parlamentului controlat de GBC, încearcă să ascundă, împreună cu naşul său, o frică fatidică faţă de realitatea dură la care s-a ajuns. Andrian Candu cunoaşte că partenerii externi ai Republicii Moldova, în cadrul discuţiilor cu oficialii din Chişinău, care reprezintă nu atât ţara noastră, cât personal pe Plahotniuc, vorbesc tranşant despre derapajele antieuropene ale guvernării. Occidentul a luat act de colaborarea deschisă între Plahotniuc şi Dodon şi pavarea drumului de către oligarh pentru forţele antieuropene de dragul păstrării puterii, averii şi libertăţii. Tot mai mulţi oficiali europeni - factori de influenţă şi factori de decizie - înţeleg că în prezent integrarea europeană a Moldovei este în mare pericol, vina fiind totalmente a guvernării, care tolerează şi stimulează lucruri incompatibile cu valorile europene, cum ar fi corupţia imensă, justiţia nefuncţională, genocidul social, opoziţia hărţuită, mass-media monopolizate, manipulări permanente în spaţiul mediatic”, declară membrii Platformei DA.

În context, reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr spun că „stăpânul lui Candu este furios de faptul că, în pofida eforturilor puterii de a ataca prin cele mai mârşave metode opoziţia antioligarhică, ratingul real al Platformei DA creşte, datorită aflării activiştilor noştri în permanenţă alături de Oameni şi grijile lor, dar şi existenţei unui program real de eliberare a statului din captivitate şi modernizarea acestuia conform standardelor europene. Platforma Demnitate şi Adevăr a pledat şi pledează pentru consolidarea tuturor forţelor de opoziţie reală antioligarhică şi proeuropeană prin fapte reale, nu prin vorbe goale. Acest lucru a fost demonstrat prin susţinerea candidatului unic pro-european la prezidenţiale, în timp ce Plahotniuc şi PD au susţinut prin toate mijloacele candidatul antieuropean şi antinaţional Dodon”.