„Cel mai grav în tot circul pe care îl organizează guvernarea este tupeul cu care Plahotniuc crede că oamenii din Republica Moldova sunt nişte proşti. Iată cel mai grav lucru pe care eu îl trăiesc în ultima perioadă, deja trecând peste sărăcie, corupţia endemică. Iată această sfidare, această batjocură la adresa cetăţenilor noştri eu nu o pot înţelege. Acest nemernic chiar nu înţelege că oamenii nu sunt atât de proşti? Chiar nu înţelege că oamenii se pot documenta de pe reţelele de socializare? Vă daţi seama câtă supărare au aceşti oameni care au fost la protest şi au mers şapte kilometri din faţa Parlamentului până la televiziunea publică pentru a protesta paşnic. Toată lumea se îndemna să nu le dăm satisfacţie, să nu le permitem să ne bruscheze, să nu le permitem să degenereze în violenţe”, a declarat Andrei Năstase.

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr spune că cetăţenii Republicii Moldova se deşteaptă şi că actuala gvernare va fi în curând decospirată.

„Acest individ chiar nu înţelege că oamenii noştri se deşteaptă, că oamenii noştri o să afle într-o bună zi adevărul. Aşa cum cei 30 de mii de sirieni s-a dovedit a fi un fals lansat de Plahotniuc şi apoi preluat de Dodon, aşa se va întâmpla şi cu această „intrare în mulţime a unui microbuz în mulţime”. De ce se spune minciuni, de ce pe durerea şi drama unor europeni, care suferă şi merg pe stradă cu gândul că un terorist va da cu maşina peste ei, acest criminal  îşi face dividente politice. Acest criminal care, împreună cu Jizdan, Pânzari, Cavcaliuc, trebuie să împartă celule la puşcărie. Într-o bună zi însă oamenii înţeleg şi cei care sunt plătiţi din miliardele furate vor răspunde, pentru că asta înseamnă complicitate”, a mai spus Andrei Năstase.