„Dacă actuala Curte Constituţională va încerca să excludă Preşedinţia din procesul numirii miniştrilor şi va jongla iarăşi cu legea în favoarea Coaliţiei de la guvernare, ea se va autodiscredita definitiv. Şi va fi ea însăşi pasibilă de răspundere la timpul potrivit. Eu, ca şef de stat, nu pot accepta o candidatură incompetentă şi politizată în fruntea Armatei Naţionale. Orice încercare de a o învesti fără decret prezidenţial va fi în afara cadrului legal”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că Guvernul a aprobat o decizie, într-o şedinţă specială în această dimineaţă, prin care sesizează Curtea Constituţională privind interpretarea articolului 98,  alineatul (6) din Constituţia Republicii Moldova, în vederea clarificării acţiunilor care pot fi întreprinse de către Prim-ministru şi deciziilor care pot fi adoptate de Parlamentul ţării în cazul în care Preşedintele Republicii Moldova refuză propunerea repetată de numire în funcţie a unui ministru.

Eugen Sturza, vicepreşedintele Partidului Popular European din Moldova, a fost înaintat săptămâna trecută de premierul Pavel Filip la funcţia de ministru al Apărării. Desemnarea lui Eugen Sturza în fruntea Ministerului Apărării  a fost calificată de opoziţia antioligarhică drept o nouă fumigenă menită să sustragă atenţia societăţii şi să-i ofere lui Igor Dodon încă un prilej de mimare a luptei cu regimul.