„Văd că preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, dă sfaturi opoziţiei la televiziunile lui Plahotniuc, refuzând o confruntare directă la Moldova 1 sau la oricare alt mijloc de informare în masă. De ce nu şi în stradă, în faţa oamenilor. E mai simplu aşa, deoarece nu există nicio primejdie ca oponentul să-ţi dea o replică pe măsură. De exemplu, să întrebe de ce perpetuezi minciunile de la Publika, conform cărora Platforma DA şi eu personal am fi promovat votul mixt? Am cerut şi cer în continuare, pentru a mă edifica, măcar o probă, măcar o înregistrare inclusiv din interceptările ilegale ale MAI sau SIS”, a declarat Andrei Năstase.

„Mă îndoiesc “cu certitudine” că moldovenii nu înţeleg ce vrea opoziţia. Mai degrabă, moldovenii nu înţeleg de ce regimul şi-a ieşit din minţi, de ce oamenii sunt trataţi ca nişte robi, de ce sunt puşi să întoarcă miliardele furate de guvernare, inclusiv cu participarea ministrului economiei, Andrian Candu. Moldovenii nu înţeleg de ce a trebuit să procurăm energie electrică mai ieftină de la Cuciurgan ca să plătim tot atât de scump ca de la vecinii noştri ucraineni. Moldovenii nu înţeleg de ce aţi anunţat o majorare cu 37 la sută a pensiilor, în realitate acestea rămânând la fel sau doar indexate cu 6 la sută. Moldovenii nu înţeleg de ce gazul s-a ieftinit cu 20 la sută, iar preţul pentru consumatori a rămas la fel de insuportabil. Multe nu înţeleg moldovenii care preferă să-şi părăsească ţara, să renunţe la cetăţenie, să-şi lase copiii în grija bunicilor şi să plece în străinătăţi pentru o bucată de pâine. Vorbim de un milion de oameni, Andrian”, s-a adresat Andrei Năstase lui Candu.

Liderul Platformei DA a adăugat că actuala guvernare ar trebui să plece în opoziţie după cei opt ani de dezastru politic, social şi economic.

„Văd că prin mesajul respectiv ne dai lecţii de cum ar trebui să fie opoziţia, am putea spune că eşti expert în aceste chestiuni. Poate ar fi cazul ca, după 8 ani de dezastru, de cataclism economic, social, politic să plecaţi cu toţii în opoziţie, ţinând cont de ilegitimitatea puterii voastre efemere şi să permiteţi, ca prin alegeri corecte, transparente, libere, ţinând cont de propunerea experţilor Comisiei de la Veneţia, la care aţi apelat, să vă demonstrăm cum pot fi ajutaţi moldovenii, cum poate fi redresată ţara, cum poate fi transformată, rapid, Moldova într-un stat democratic, prosper, în care toată lumea să vrea să trăiască”, a mai spus liderul Platformei DA.