În context, preşedintele FUMN spune că „războiul dintre Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon este ca în desenele animate cu Tom şi Jerry”.

„Războiul Plahotniuc – Dodon nu produce nicio victimă, de fapt. Singura victimă a acestui aşa zis război este Dorin Chirtoacă şi Partidul Liberal. „Nu ştiu dacă e chiar un mister în Republica Moldova cu privire la cine ce doreşte. Aţi văzut cumva un primar corupt de la Partidul Socialiştilor în Republica Moldova? Un consilier municipal corupt de la Partidul Socialiştilor? În momentul în care nu vezi niciun socialist corupt în Republica Moldova, atunci te gândeşti că liniile roşii ale înţelegerii Plahotniuc-Dodon, acelea mari, încă funcţionează”, a adăugat Dan Dungaciu.

„Ce-i surprinzător în Republica Moldova este că primarul Dorin Chirtoacă ar fi fost corupt fără să avem o decizie finală, dar se pare că datele din dosar nu sunt suficient de puternice din moment ce se recurge totuşi la referendum. Nu vedem alţi consilieri corupţi decât cei care erau asociaţi cu primarul Dorin Chirtoacă şi în republică, repet, nu vedem primari socialişti corupţi. Iar Ilan Shor este în continuare primar, fără să fie deranjat nici măcar cu o floare! În plus vedem foarte mulţi primari care au trecut la Partidul Democrat din motive lesne de înţeles. Corupţia la Chişinău, nu doar finanţările, au o distribuţie strict politică şi mulţi primari înţeleg asta”, a continuat expertul.

Dan Dungaciu a mai spus că problema soldaţilor moldoveni putea fi rezolvată uşor, prin Curtea Constituţională, dar este în fond un episod minor, strategic vorbind. Căci ce se întâmplă în prezent la Chişinău nu are nici o semnificaţie strategică majoră. Dacă s-ar fi dus soldaţi din Republica Moldova să facă exerciţii în Ucraina sau nu s-ar fi dus, miza strategică rămâne aceeaşi. Adică nesemnificativă. R. Moldova nu vrea în NATO, deci schimbări strategice majore nu vor exista în zonă. Sunt jocuri fără miză, de aceea aşa numitul război între guvernare şi Dodon pe această temă e caraghios. Dacă ar fi fost vorba să fie un război între cei care vor în NATO şi unii care se opun era altceva. Dar aşa, e vorba despre două tabere care ambele sunt împotriva integrării în NATO. Care e miza? Niciuna, doar de politică internă şi acapararea spaţiului politic.