Manifestaţia de protest din scuarul Parlamentului va fi urmată de un marş în cadrul căruia rezoluţia adoptată la miting va fi depusă la reprezentanţa UE în RM.

Ulterior, protestatarii vor picheta instituţia publică Teleradio-Moldova care, deşi este plătită din bani publici, „slujeşte criminalii de la guvernare, îngrădind accesul opoziţiei la dezbaterile televizate”, spun organizatorii manifestaţiei.

„Republica Moldova se află pe marginea prăpastiei. Credibilitatea guvernării în faţa cetăţenilor, dar şi în faţa partenerilor străini este egală cu zero, în special după schimbarea ilegală a legii electorale. Este în pericol sistemul liberalizat de vize, iar finanţarea externă e sub semnul întrebării, ceea ce înseamnă reducerea locurilor de muncă, pensii şi salarii mizere, pustiirea ţării. Sărăcia, corupţia, genocidul social se vor accentua dramatic. Consolidaţi, să punem capăt dezmăţului. Tandemul geopolitic Plahotniuc-Dodon trebuie oprit”, spun organizatorii protestului.

Manifestaţiile de amploare din centrul capitalei au reînceput după ce deputaţii au votat în mare grabă un proiect de lege care prevede trecerea la sistemul electoral mixt, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia, ale partenerilor de dezvoltare şi ale forţelor de opoziţie, care au declarat că modificarea sistemului electoral din RM este inoportună, fiind în favoarea unui grup restrâns de politicieni.

„Situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova continuă să se degradeze catastrofal, iar în urma sfidării recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi avertismentelor partenerilor de dezvoltare de către guvernarea mafiotă prin adoptarea votului mixt s-ar putea să fie sistată asistenţa macrofinanciară a Republicii Moldova. În loc să se ocupe de rezolvarea problemelor reale cu care se confruntă zi de zi cetăţenii, regimul antipopular se preocupă doar de  propriile interese, schimbând legislaţia după bunul plac, având grijă de perpetuarea la guvernare a după alegerile parlamentare din 2018 şi evitarea pedepsei penalepentru crimele comise împotriva propriului popor”, au menţionat membrii Consiliului Marii Adunării Naţionale.