Totodată, membrii Platformei DA spun că acum „se repetă situaţia când Plahotniuc şi sculele sale penale comit ilegalităţi şi ponegresc în cel mai mârşav mod Platforma Demnitate şi Adevăr tocmai în perioada în care organismele internaţionale au comandat un sondaj de opinie ce vizează ratingul partidelor politice şi al liderilor lor”.

„Campania de hărţuire, intimidare şi denigrare a fost amplificată anume acum din mai multe motive. În primul rând, e vorba de o tentativă jalnică de înfricoşare a cetăţenilor în legătură cu protestul masiv preconizat pentru 17 septembrie, în speranţa că acţiunea populară nu va avea anvergura scontată. Este dovedit faptul că ţintele campaniei de intimidare le reprezintă majoritatea persoanelor care au responsabilităţi clare pentru a asigura buna organizare şi desfăşurare a protestului”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Fiecare campanie de linşaj mediatic la adresa Platformei DA devine tot mai mârşavă, fiind mult mai extinsă. Plahotniuc a înţeles că la nivelul conducerii Platformei DA există imunitate faţă de toate metodele neomeneşti şi a extins această campanie asupra activiştilor care au o poziţie civică, sprijinind un partid de opoziţie reală. În ultimele două săptămâni, avem cazuri de intimidare cu duiumul”, a menţionat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Platforma Demnitate şi Adevăr reiterează hotărârea fermă de a se apăra şi de a-i apăra pe toţi cei supuşi atacurilor mârşave ale unei puteri criminale, putrede, ipocrite şi lipsite de legitimitate”, se menţionează într-o declaraţie lansată de Platforma DA.

În context, reprezentanţii Platformei DA a  făcut un apel către cetăţenii RM, îndemnându-i să vină masiv la protestul de duminică, 17 septembrie, organizat de Consiliul Marii Adunări Naţionale.

Vedeţi mai jos Declaraţia integrală a Platformei DA:

Persecuţiile asupra activiştilor Platformei Demnitate şi Adevăr au căpătat o amploare fără precedent în ultima perioadă, în comiterea lor fiind implicate mai mute instituţii de stat şi media controlate de Plahotniuc. Cei, care au furat miliarde din bugetul statului, au ajuns să intimideze oameni oneşti, care au mici afaceri pentru a-şi întreţine familiile, doar pe motiv că îşi exercită drepturile stipulate în Constituţia ţării şi se implică în activităţi civice şi politice, îndreptate spre scoaterea Republicii Moldova din captivitatea mafiotă. Doar în ultimele câteva zile au fost supuşi unor persecuţii total nejustificate Arina Spătaru, Ruslan Verbiţchi, Andrei Magalu, Sergiu Cibotari, Constantin Nicolaev, alţi membri şi simpatizanţi ai Platformei DA.

Campania de hărţuire, intimidare şi denigrare a fost amplificată anume acum din mai multe motive. În primul rând, e vorba de o tentativă jalnică de înfricoşare a cetăţenilor în legătură cu protestul masiv preconizat pentru 17 septembrie, în speranţa că acţiunea populară nu va avea anvergura scontată. Este dovedit faptul că ţintele campaniei de intimidare le reprezintă majoritatea persoanelor care au responsabilităţi clare pentru a asigura buna organizare şi desfăşurare a protestului.

În al doilea rând, se repetă situaţia când Plahotniuc şi sculele sale penale comit ilegalităţi şi ponegresc în cel mai mârşav mod Platforma Demnitate şi Adevăr tocmai în perioada în care organismele internaţionale au comandat un sondaj de opinie ce vizează ratingul partidelor politice şi al liderilor lor. Campaniile de denigrare şi intimidare sunt pe larg oglindite în presa mogulului psihopat, pentru a demoniza şi incrimina oponenţii politici, astfel influenţând artificial simpatiile şi antipatiile politice.

Modalităţile de intimidare sunt multiple: percheziţii directe la domiciliu, controale la oficii pe motive inexistente, în prezenţa echipelor de filmare de la Publika TV, urmărire în plină zi, filare, interceptare a convorbirilor telefonice (inclusiv a celor întreţinute cu părinţii, rudele şi prietenii), organizare a diversiunilor (situaţia creată la Coşcodeni, Sângerei) etc. Campania de persecuţie se extinde şi asupra persoanelor care participă la organizarea în teritoriu a întâlnirilor liderilor Platformei Demnitate şi Adevăr cu cetăţenii deşteptaţi, dornici să afle adevărul despre situaţia reală din Republica Moldova. Însă, în ciuda încercărilor insistente de intimidare şi defăimare, în cadrul acestor întâlniri de suflet, oamenii ne încurajează şi ne susţin. Ei ştiu că guvernarea loveşte în noi atât de disperat, tocmai pentru că anume de noi se teme cel mai mult!

Platforma Demnitate şi Adevăr reiterează hotărârea fermă de a se apăra şi de a-i apăra pe toţi cei supuşi atacurilor mârşave ale unei puteri criminale, putrede, ipocrite şi lipsite de legitimitate. Totodată, chemăm populaţia să vină masiv la protestul de duminică, 17 septembrie, organizat de Consiliul Marii Adunări Naţionale pentru a ne revendica drepturile constituţionale.

Veniţi să protestăm împreună! Astăzi ne atacă pe noi, mâine vor ajunge la uşile tuturor.

Doar consolidaţi vom reuşi să făurim o ţară în care să vrei să trăieşti!

15 septembrie 2017