VIDEO

Fostul deputat Grigore Petrenco a cerut azil politic în Germania

Fostul deputat Grigore Petrenco a cerut azil politic în Germania
Sursa: jurnal.md Foto: privesc.eu 13.09.2017 19:50
Fostul deputat Grigore Petrenco, preşedinte al Partidului „Casa-Noastră - Moldova”, se află de o lună în Germania, unde a cerut azil politic. Solicitat pentru o reacţie, politicianul şi-a explicat acţiunile prin faptul că modalităţile democratice de luptă împotriva oligarhiei din ţara noastră sunt epuizate. 

Petrenco a mai declarat că a obosit să joace după regulile guvernării actuale, mai exact, ale lui Vladimir Plahotniuc. El a adăugat că nu vrea să fie un ostatic cu mâinile legate în această luptă şi că posibilitatea de a se opune regimului îi este oferită într-o altă ţară.

Amintim că fostul deputat a fost condamnat, în iunie, de Judecătoria Chişinău la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar prin hotărârea instanţei este obligat să nu-şi schimbe domiciliul sau reşedinţa fără acordul prealabil în perioada de probă. Pe numele său a fost intentat un dosar în urma unui protest din faţa Procuraturii Generale, fiind învinuit de dezordini în masă. După şase luni de detenţie în Penitenciarul nr. 13, în februarie 2016, Petrenco a fost plasat în arest la domiciliu, iar din aprilie trecut a fost cercetat sub control judiciar. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI