Subiectul principal al discuţiilor a vizat problematica transnistreană. Vicepremierul a evidenţiat problemele majore de pe agenda negocierilor şi abordările Chişinăului pe marginea acestora, printre care: necesitatea eliminării obstacolelor artificiale din calea liberei circulaţii între cele două maluri ale Nistrului, asigurării condiţiilor necesare pentru buna funcţionare a şcolilor moldoveneşti cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, deblocării accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole, deschiderii podului peste r. Nistru dintre localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc  ş.a.

De asemenea, Gheorghe Bălan a subliniat necesitatea continuării negocierilor în cadrul tuturor platformelor existente şi implicarea mai activă a tuturor participanţilor la dialog, menţionând că Republica Moldova mizează pe sprijinul Ucrainei în acest proces.

La rândul său diplomatul ucrainean a accentuat că Ucraina susţine fără echivoc suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Victor Krijanovski a dat asigurări că  pe parcursul exercitării mandatului va utiliza experienţa sa pentru a contribui la  avansarea graduală a procesului de negocieri şi la promovarea unui dialog constructiv, transparent şi deschis.

Precizăm că Victor Krijanovski a mai îndeplinit funcţia de reprezentant special al Ucrainei în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană în perioada anilor 2008-2010.