„La ultimele întâlniri cu cetăţenii tot mai des vin alegătorii lui Igor Dodon. Oamenii au aşteptat lupta cu regimul. Au sperat că, din primele luni, preşedintele va anula numirea procurorului general, va iniţia un referendum legislativ cu privire la anularea legii prin care populaţia a fost impusă să întoarcă miliardul furat, va cere anularea reformei sistemului de pensii. Oamenii au sperat că Dodon va veni în fiecare săptămână la Parlament pentru a se opune majorităţii parlamentare din buzunarul lui Plahotniuc. Că se va adresa săptămânal către popor la televiziunea publică în ceea ce priveşte problemele social-economice şi lupta împotriva corupţiei. Că va reacţiona la represiunile politice şi la alunecarea ţării în dictatură. Şi dacă câteva luni de o astfel de luptă nu ar fi dus la căderea regimului, oamenii ar fi fost gata să protesteze non-stop”, a menţionat Alexandru Slusari.

Vicepreşedintele Platformei DA afirmă că acum chiar şi susţinătorii lui Dodon care vin la întâlnirile formaţiunii nu înţeleg care este sensul protestului organizat de socialişti pe 24 septembrie.

„Pe tot parcursul anului, Dodon a împărţit ţara cu Plahotniuc şi a vorbit despre stabilitate, iar acum vrea să protesteze. Nimănui nu-i pasă unde se vor duce sau nu se vor duce 57 de soldaţi moldoveni. Pe toţi îi îngrijorează mai mult că sute de oameni zilnic migrează din ţară, iar cei rămaşi devini mai săraci. Unul dintre cetăţenii care a votat pentru Dodon a adresat o întrebare foarte corectă la una dintre întâlnirile noastre. El a întrebat dacă timp de nouă luni de când Dodon e preşedinte, Plahotniuc a devenit mai puternic sau mai slab. Tot el a răspuns, că principalul mafiot şi-a întărit poziţiile datorită sprijinului acordat de preşedinte, iar viaţa poporului s-a înrăutăţit. În opinia mea, este cea mai sinceră şi mai obiectivă notă dată activităţii şefului statului”, a mai spus Alexandru Slusari.