VIDEO

Dodon şi Plahotniuc, protejaţi de Prime; Postul controlat de preşedintele PD a scos din emisie ediţia unei emisiuni din Rusia în care cei doi erau criticaţi

Dodon şi Plahotniuc, protejaţi de Prime; Postul controlat de preşedintele PD a scos din emisie ediţia unei emisiuni din Rusia în care cei doi erau criticaţi
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 01.09.2017 16:48
Televiziunea Prime, care aparţine liderului PD Vladimir Plahotniuc şi care retransmite „Pervîi Kanal”, postul public rusesc, NU a difuzat o emisiune a televiziunii din Rusia în care a fost criticat dur şeful democraţilor, dar şi preşedintele Igor Dodon. Acuzaţiile au fost făcute de către Igor Tuleanţev, preşedintele unui ONG pro-rus din RM, care a observat că emisiunea respectivă n-a fost retransmisă în Moldova. Mai mult, trimiterile negative la adresa lui Plahotniuc şi Dodon au dispărut şi din înregistrarea emisiunii plasată pe site-ul „Pervîi Kanal” din Rusia. 

Emisiunea „Vremea pokajet”, difuzată de Pervîi Kanal pe 30 august, dar care n-a fost retransmisă şi de Prime-ul din Moldova, aborda subiectul conflictului din Ucraina, scrie newsmaker.md. În cadrul talk-show-ului s-a discutat şi despre conflictul din Transnistria, situaţia politică din Republica Moldova, dar şi despre Vladimir Plahotniuc şi averile lui. Unul dintre invitaţii emisiunii a fost şi Igor Tuleanţev.

„Cu părere de rău, n-aţi inclus în acest filmuleţ informaţii despre averile lui Plahotniuc şi retransmiterea postului „Pervîi Kanal” din urma căruia Plahotniuc face bani şi controlează Moldovagaz, compania fiică a Gazprom”, este una dintre declaraţiile lui Tuleanţev în cadrul emisiunii.

Tuleanţev a fost întrebat de moderatorul emisiunii cine ar avea de câştigat de pe urma unei escaladări a tensiunilor de pe Nistru. El a spus că Plahotniuc şi a explicat de ce.

„Da, acum în Moldova se simte o tensiune în aer. În primul rând, asta se face pentru a ascunde de Vest acest furt al miliardului despre care s-a vorbit. În al doilea rând, sistemul electoral mixt, care, apropo, a fost sprijinit de partidul lui Igor Dodon, va întări regimul lui Plahotniuc pentru mulţi-mulţi ani”, a menţionat invitatul.

Ulterior, Tuleanţev a scris pe profilul să de Facebook că Prime n-a retransmis emisiunea în care el a făcut aceste declraţii, iar în locul ei a dat pe post un serial. Mai mult, pe site-ul postului „Pervîi Kanal” din Rusia, de asemenea au dispărut declaraţiile critice la adresa lui Dodon şi Plahotniuc. Înregistrea emisiunii „Vremea pokajet” este prezentă pe site, dar din ediţia respectivă au fost tăiate declaraţiile tăioase ale lui Tuleanţev.

Jurnal TV a încercat să obţină o reacţie a postului Prime, dar la numărul de telefon al celor patru posturi întrunite în General Media Group nu a răspuns nimeni. Mai mult, Jurnal TV a încercat să ia legătura şi cu producătorul general al postului Prime, dar nu a urmat niciun răspuns nici la telefon, nici pe internet.

Precizăm că nu e pentru prima dată când postul de televiziune Prime blochează criticile apărute în emisiunile „Pervîi Kanal” la adresa lui Vladimir Plahotniuc. Astfel de tertipuri au fost folosite şi toamna trecută, în timpul campaniei prezidenţiale din Moldova. 


 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI