Contactat de Tribuna pentru a afla despre activităţile Platformei pentru perioada următoare, Andrei Năstase a menţionat despre revenirea la sistemul proporţional electoral şi protestul din 17 septembriecurent.

„Întreaga noastră agendă este una comună cu cea a oamenilor de acasă şi din diasporă, preocupaţi de schimbarea în bine a lucrurilor în Moldova şi care văd în Platforma DA unica forţă emergentă, capabilă să facă lucruri benefice ţării şi cetăţenilor săi, având o echipă de oameni integri şi profesionişti. Strict politic, vom aplica toate mijloacele legale în vederea revenirii la sistemul proporţional electoral cu perfecţionarea acestuia prin introducerea listelor deschise, majorarea cotei de reprezentare a femeilor, stabilirea cotelor obligatorii pentru tineri, diasporă şi reprezentanţii regiunilor, precum şi crearea condiţiilor egale pentru toţi concurenţii electorali în asigurarea accesului la mass-media în perioada electorală. Protestul din 17 septembrie este foarte important în lupta noastră cu nedreptatea făcută oamenilor, de cei doi parteneri: Plahotniuc şi Dodon. Într-o altă formulă, mult mai eficientă, cu dejucarea unor acţiuni josnice marca Plahotniuc-Dodon, vom continua întâlnirile cu oamenii din satele şi oraşele ţării, precum şi cu cei de peste hotare, în scopul depăşirii blocadei informaţionale şi atenuării efectelor linşajului mediatic asupra Platformei DA venit din partea guvernării hibride”, a precizat Andrei Năstase.

În acelaşi timp, liderul Platformei DA a vorbit şi despre consolidarea forţelor democratice.

„Vom depune eforturi de consolidare a forţelor politice democratice, antioligarhice, întrucât crezul nostru rămâne neschimbat: prin unitatea oamenilor buni putem produce marea schimbare. Egoismul în general şi egoismul politic în special este cea mai mare meteahnă care ne pândeşte. Vom informa oamenii despre priorităţile şi soluţiile Platformei DA la multiplele probleme ale cetăţenilor. Ceea ce ne preocupă şi vom realiza în mod predilect este eradicarea sărăciei, creşterea numărului de locuri de muncă, asigurarea păcii şi siguranţei personale şi naţionale, oprirea exodului şi reîntregirea familiilor, combaterea marii corupţii şi adevărata reformare a justiţiei. Toate astea au un singur obiectiv: transformarea Moldovei în ţara din care oamenii nu vor mai fi nevoiţi să plece în căutarea unei vieţi mai bune”, a conchis Năstase.