Îndemn toţi cetăţenii ţării, oriunde s-ar afla, să protestăm faţă de nedreptatea ce ni se face de către o guvernare hoaţă. După ce au capturat justiţia şi presa, după ce au jefuit rezervele valutare ale statului, după ce au sărăcit populaţia, ne fură şi dreptul de a mai trăi şi munci Acasă, în siguranţă şi bunăstare, în bună înţelegere şi pace, alaturi de cei dragi, alături familiile noastre. Doar cu o societate consolidată, unită, cu oameni deşteptaţi, demni de trecutul şi, mai ales, de un viitor mai bun, putem face faţă acestor nedreptăţi şi situaţiei dramatice în care ne aflăm. Doar împreună putem edifica o ţară în care să vrei să trăieşti, o ţară din care oamenii nu pleacă în străinătăţi”, a fost mesajul preşedintelui Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, lansat în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vă îndemn pe toţi ca pe 17 septembrie să fim în scuarul Parlamentului, să spunem un NU categoric votului mixt Plahotniuc-Dodon şi tuturor ilegalităţilor comise de acest tandem. Mă refer şi la cei din străinătate, acolo unde sunteţi, asociaţi-vă, protestaţi, să demonstrăm lumii civilizate că în RM există o societate demnă de un viitor mai bun acasă. Mă refer la cei de la ţară, la cei din Chişinău, toţi care îşi pot permite să ajungă încă o dată la un protest de amploare, să vină pe 17 semptembrie la Parlament. Iar cei care nu pot, să-şi îndemne rudele să o facă, pentru a fi cât mai mulţi. Doar un mesaj foarte categoric, consolidat cu mesajele şi demersurile care vin din spaţiul UE, îi poate opri pe aceşti doi parteneri politici, dar şi parteneri de hoţii - Plahotniuc şi Dodon. Vă invit pe toţi, pe data de 17 septembrie, să fim uniţi, împreună, în scuarul Parlamentului”, a adăugat Andrei Năstase.

Preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale a venit cu un apel şi către postul public de televiziune Moldova 1 să difuzeze apelul la protest. „Instituţiile publice de media sunt plătite din banii contribuabililor moldoveni. Nu vă bateţi joc de cetăţenii noştri”, a punctat liderul DA.