Ministerul rus de Externe califică decizia RM de a-l declara persona non grata pe Rogozin drept „iresponsabilă”

Ministerul rus de Externe califică decizia RM de a-l declara persona non grata pe Rogozin drept „iresponsabilă”
Sursa: jurnal.md Foto: jam-news.net 03.08.2017 07:09
Ministerul rus de Externe a condamnat vehement decizia "iresponsabilă" Republicii Moldova de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, convocându-l pe ambasadorul moldovean şi ameninţând cu "o reacţie adecvată" la o acţiune care riscă "destabilizarea" Europei.

„Acţiunile de acest fel generează indignare legitimă şi vor fi urmate de o reacţie adecvată. În plus, trebuie să atragem atenţia asupra faptului că acţiuni periculoase de acest fel riscă să aibă influenţă destabilizatoare asupra situaţiei regionale şi a întregii Europe", avertizează Ministerul rus de Externe.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată ieri de Guvern, la propunerea ministrului de Externe, Andrei Galbur.

Acesta a menţionat că, în cadrul unui interviu, Rogozin a făcut declaraţii „cu caracter neprietenesc, denigrator şi ofensator la adresa Republicii Moldova şi a poporului său” Astfel, vicepremierul rus a fost declarat persoană indizerabilă, cu interdicţia de a veni sau a tranzita teritoriul Republicii Moldova.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI