„E o reacţie butaforică, mult întârziată a guvernării, emisă doar după ce scrisoarea pe care am facut-o publică a ajuns la Bruxeles”, a menţionat Andrei Năstase.

„Odată ajunsă la guvernare, Platforma DA nu va anula această decizie. O vom suplimenta cu sancţiuni de ordin punitiv, inclusiv penal, şi la adresa complicilor lui Rogozin din Moldova”, a adăugat preşedintele Platformei DA.

Precizăm că, înainte de decizia Guvernului de a-l declara pe Rogozin persona non grata, Andrei Năstase, i-a adresat un mesaj vicepremierului rus care a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc este „cetăţean al Rusiei şi a încă 50 de state” şi liderul unei grupări mafiote care controlează RM.

„Domnule Rogozin, sunt foarte mirat de plângerile dvs. pe mafiotul Plahotniuc. El este un apropiat ţării dumneavoastră. În anul 1992, în timp ce dumneavoastră împuşcaţi din şanţuri în poliţiştii şi voluntarii noştri, el nu apăra Moldova, el se ocupa cu „livrarea” fetelor din Moldova, Rusia, Ucraina şi alte ţări în bordelurile Europei de Est. Despre faptul că Plahotniuc este cetăţean al Federaţiei Ruse am spus încă acum câţiva ani şi primul am publicat copia paşaportului rusesc al lui. Mai mult, el a primit acest paşaport cu încălcarea legislaţiei Federaţiei Ruse şi nimeni încă nu l-a lipsit de cetăţenie”, a menţionat Andrei Năstase.

Conaţionalul dumneavoastră a protejat schema de spălare a circa 30 de mlrd. de dolari ai mafiei ruseşti, precum şi furtul miliardelor de euro din băncile moldoveneşti şi rezervele Băncii Naţionale. Câţiva ani la rând firma controlată de el şi de apropiatul dumneavoastră, Şevciuk, a primit gratis gazul rusesc, ne vindea nouă energie electrică şi scotea prin off-shore sutele de milioane de dolari încasate. Şi după toate acestea, la Moscova s-a luat decizia de a numi în fruntea Moldova-Gaz un apropiat de-al lui. Mai bine de zece ani postul de televiziune al acestuia retransmite postul rusesc „Первый kанал” cu toate emisiunile sale. Iar preşedintele Dodon, pe care-l susţineţi atât de mult, împarte cu Plahotniuc fotoliile de ambasadori şi numeşte în funcţii toţi judecătorii lui de buzunar, ajutându-l totodată să rămână la putere şi în libertate prin schimbarea sistemului electoral”, a adăugat liderul Platformei DA.

Totodată, liderul Platformei DA a menţionat că Moscova a avut posibilitatea să-l reţină pe Plahotniuc acum câteva săptămâni, doar că oligarhul este încă „necesar cuiva de la Kremlin”.

„Şi Dodon, şi dumneavoastră aţi ştiut din timp că avionul în care eraţi va zbura pe alături. Dar iată că, acum câteva săptămâni, cetăţeanul Federaţiei Ruse, Vladimir Plahotniuc, nu a ratat aeroportul dumneavoastră şi a vizitat Moscova. Aţi avut ocazia să-l opriţi la voi pentru totdeauna şi să-i cereţi răspuns la toate întrebările. Dar nu aţi vrut. Evident, el încă este foarte necesar cuiva de la Kremlin. Iar dacă e aşa, de ce vă plângeţi pe propria mafie?”, a conchis Andrei Năstase.