„Sistemul transformă oamenii în laşi şi meschini, exact ca pe timpurile sovietice când oamenii erau impuşi să-i toarne pe alţii. Îl cunosc pe Nicolae Pascal, chiar mi-i jale de el. Ieri a ieşit cu o voce tremurândă şi se bâlbâia cu textul pus în faţă. Sunt relaţii economice între asociaţii. Dacă ar fi existat o asemenea datorie faţă de creditori despre care el vorbeşte, nu o achită Nicolae Pascal, o achită toţi fondatorii. Datoriile pe care le are compania noastră sunt şi ele continuă să fie, pentru că se lucrează, se cumpără produsele de uz fitosanitar, iar ulterior aceste datorii se achită în termen. Pe una dintre firme am zero datorii, iar pe alta - 81 de mii de lei, după ce pe 8 august am luat ceva marfă. Urmează să fie achitată în termen pe 31 decembrie”, a declarat Aliona Mandatii.

„Spun acest lucru nu ca să mă justific, dar pentru cetăţenii ca să înţeleagă că am fost şi rămân un om cu demnitate. Nu mă eschivez de la datoriile faţă de parteneri. Da, am datorii şi faţă de alţi agenţi economici pe care, în baza contractelor semnate, urmează să fie achitate în termen. Am vândut jumătate din businessul meu, la care nu are nicio atribuţie Nicolae Pascal. Am rămas şocată de ieşirea lui. L-am telefonat ieri dimineaţa ca să discutăm ce facem cu datornicii pe care el i-a adus, pentru că timp de trei ani nu se achită. Riscăm să fim daţi în judecată ca să plătim datoria. Când l-am telefonat mi-a spus că nu poate să vină şi avea o voce tremurândă.  A zis că e urmărit şi că nu poate vorbi. Mi-a promis că mă sună după amiază. Unui alt fondator cu care a vorbit i-a spus că este şantajat şi obligat să dea declaraţii împotriva mea. L-am telefonat din nou pe Viber. Mi-a zis că Viber nu e sigur şi că are probleme”, a adăugat Aliona Mandatii.

Mai mult, vicepreşedinta Platformei DA afirmă că deţine informaţii precum că atacurile în adresa sa, puse la cale de regimul de la guvernare, vor continua în următoarea perioadă.

„Alaltăseară a unul dintre cei mai mari cumpărători cu care eu lucrez şi mi-a spus că este obligat să-mi dea bani în numerar şi să mă filmeze. Îi atenţionez pe toţi că nu vând nici un kg fără documente sau bani transfer. Nu mă veţi putea prinde cu acest fapt. Nu înjosiţi oamenii. Le-au pus condiţii oamenilor că dacă nu-mi fac mie această chestie, atunci ei nu vor putea face business în Moldova. Sunt nişte oameni de afaceri de peste hotare.  Mai mult ca atât, la fratele meu s-au prezentat la livadă oameni din PD şi din comisariatul de poliţie. I-au spus că dacă sora ta nu închide gura, vă vom face probleme, că îmi vor „arunca” ceva şi oricum mă vor prinde. Dacă vedeţi că mâine mă arestează, să ştiţi că totul e pus la cale. După Andrei Năstase, probabil eu cel mai mult îi stau în gât lui Plahotniuc. Când am plecat de la PD am ieşit şi am spus cu sunt om cu demnitate şi nu fac parte din „tupîe i pasluşnîie”, să-mi facă el ce vrea”, a menţionat Aliona Mandatii.

Toate cazurile de atac a guvernării împotriva membrilor Platformei DA vor fi aduse la cunoştinţa partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, asigură reprezentanţii formaţiunii.

„Liderii Platformei DA continuă să rămână ţinta linşajului mediatic fără precedent declanşat de presa de bulevard plahotniucistă şi sculele aservite oligarhului. Atacurile în adresa liderilor Platformei DA, manipularea şi persecuţia publică a devenit arma mârşavă a guvernanţilor, iar servilismul politic al trepăduşilor care şi-au vândut până şi ultima brumă de demnitate şi onoare, lovind mişeleşte în colegii noştri, trezeşte doar dezgust. Aliona Mandatii, vicepreşedintele Platformei DA, le stă celor din PD ca un os în gât. Nu a acceptat să fie ca şi ei de aceea a devenit ţinta oligarhilor. Nu este unicul caz de atac asupra susţinătorilor şi membrilor Platformei Demnitate şi Adevăr. Despre toate aceste vor fi informaţi partenerii de dezvoltare şi toate organismele internaţionale interesate de Republica Moldova”, a menţionat secretarul Platformei DA, Chiril Moţpan.

„Deja de un an se discută despre ameliorarea climatului de afaceri. Se vorbeşte de foi de parcurs. Poate de scris în legislaţie că nici un om de afaceri nu are dreptul la opţiune politică în afară de PD? Ce vor crede investitorii străini? Iată semnalul cum este hărţuit un om de afaceri doar pentru faptul că are o altă viziune politică. După acest linşaj mediatic, următoarea fază o să fie deja atacurile fizice asupra activiştilor şi liderilor Platformei DA. De ce se întâmplă aceste lucru? Frica sălbatică faţă de Platforma  DA. Plahotniuc, şi avem semnale de la Bruxelles despre acest fapt, încearcă cu orice preţ să impună opoziţia proeuropeană să colaboreze cu el. Vrea alianţe mafiotice la fel cum a făcut cu Filat şi Ghimpu. Platforma DA niciodată nu vom accepta jocurile şi târgurile cu mafia. Nu vom fi ca Plahotniuc. Nu intenţionăm însă să aruncăm ţara într-un câmp de război mârşav. Noi venim cu propuneri punctuale ce trebuie de făcut cu economia, corupţia, justiţia. Vrem să dăm libertate businessului mic şi mijlociu, să luptăm cu corupţia mare, etc. Avem un program foarte bine determinat şi, repet, nu vom face târg cu Plahotniuc”, a accentuat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Regimul a ales în calitate de armă minciuna banală destinată oamenilor care nu pot face distincţie între minciună şi adevăr. Miza guvernanţilor este una falsă. Poporul nu este atât de prost precum ei cred. Platforma DA niciodată nu a fost prinsă cu minciuna, spre deosebire de guvernare. Arma lor este minciuna, dar a noastă - adevărul. Poporul trebuie să fie judecătorul, el va decide cine are dreptate”, a spus şi un alt vicepreşedinte al Platformei DA, Stanislav Pavlovschi.