Acesta a menţionat că, în cadrul unui interviu, Rogozin a făcut declaraţi „cu caracter neprietenesc, denigrator şi ofensator la adresa Republicii Moldova şi a poporului său” Astfel, vicepremierul rus a fost declarat persoană indizerabilă, cu interdicţia de a veni sau a tranzita teritoriul Republicii Moldova.

Precizăm că în cadrul unui interviu oferit postului de televiziune Rossia 24, Rogozin a numit o delegaţie guvernamentală din Republica Moldova, venită la Moscova pentru discuţii despre transport, comerţ şi problema migraţiei,  drept „un fel de ţigăneală” care a „cerşit tot felul de fleacuri”.

Aşa-numitul scandal pe axa Moscova-Chişinău a început săptămâna trecută, când avionul care îl transporta pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a putut ajunge în Republica Moldova pentru că nu a primit autorizaţia de a survola România.

Rogozin a denunţat interdicţia de survola decisă de România, transmiţându-le autorităţilor române să se aştepte la o ripostă.

Comentatorul politic român Armand Goşu susţine că de fapt tot acest scenariu a fost pus la cale de Plahotniuc care încearcă cu disperare să obţină o sancţiuni din partea Rusiei pentru a se recredibiliza în Occident.