„În contextul organizării de către Guvernul de la Chişinău a Zilelor diasporei, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, constată că în zilele ce urmează se va vorbi mult despre moldovenii plecaţi peste hotarele ţării. Persoane alese cu grijă vor fi chemate din străinătate la sediul guvernului, la diverse sedii de partid, chiar şi de către pretinsa opoziţie, pentru a le arăta respectul şi a le transmite dragostea neţărmurită a politicienilor, care prin actul lor au devalizat şi falimentat Moldova pe plan financiar şi juridic”, a spus Andrei Năstase.

„Şi culmea, tot ei, cei mereu preocupaţi de integrări, de uniri, de uniuni, şi aproape deloc de bunăstare, siguranţă, crearea de noi locuri de muncă, justiţie şi echitate socială pentru oameni aici, acasă, le vor cere sfatul, chipurile, vizavi de strategiile de dezvoltare a statului până în 2030”, a adăugat liderul Platformei DA într-o intervenţie live pe pagina sa de Facebook de la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Andrei Năstase mai spune că în Aeroport a avut ocazia să discute cu mulţi oameni care totuşi au decis să plece din Moldova, acolo unde se află de zeci de ani, deoarece nu-şi mai văd rostul la Chişinău.

În opinia liderului Platformei DA, pentru a readuce moldovenii acasă urmează ca „guvernarea ipocrită aflată în complicitate cu cel care îi zice astăzi Preşedinte” să plece făcând loc oamenilor buni din diasporă. „Este inadmisibil ca o gaşcă de impostori să trăiască pe remitenţele a sute de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova”.