„Dincolo de faptul că Plahotniuc, prin intermediul firmelor de lobby plătite din miliardele furate, pomovează minciuna crasă, mai există şi un alt aspect grav al acestui fapt. Sistemul mixt categoric favorizează forţele antieuropene. Iniţial Dodon nu prea a vrut acest sistem, dar într-o discuţie privată, anume oamenii lui Plahotniuc i-au explicat cu cifre şi analize că, din 34 de unităţi administrativ-teritoriale, dacă în 24 va lua scrutinul prezidenţial din primul tur, va câştiga, inclusiv în raioanele din centru. Ceea ce este contrar tuturor normelor democratice. Este o încălcare care favorizează forţele de stânga, antieuropene. În schimb, Plahotniuc primeşte garanţiile de la Dodon privind puterea, averea şi libertatea sa”, a declarat Alexandru Slusari.

Vicrepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr afirmă că în acest moment este important ca partenerii europeni să conştientizeze gravitatea acestei situaţii pentru parcursul european al ţării noastre.

„Plahotniuc nu se teme de Dodon, dar de opoziţia proeuropeană, antioligarhică şi aici este cea mai mare dramă pentru Republica Moldova, lucru pe care sperăm mult să-l înţeleagă europenii. În cazul Ianukovici, a fost schimbare de macaz, dar aici, chiar sub aspect juridic, putem să avem din punct de vedere legal forţe ostile antieuropene la putere, cu sprijinul aşa-zisului prouropean Plahotniuc. În opinia noastră, conştientizarea acestei probleme este primordială pentru noi, pentru partenerii de dezvoltare care trebuie să înţeleagă aceste cifre puse la punct de către Dodon şi oamenii lui Plahotniuc la Nobil”, a menţionat Alexandru Slusari.

Precizăm că ieri, reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr au anunţat că intrat în posesia unor documente expediate de Partidul Democrat din Moldova către instituţiile europene. Liderii DA afirmă că, prin intermediul unor firme de lobby, finanţate din miliardele furate de la cetăţeni, regimul oligarhic încearcă să prezinte denaturat situaţia din Republica Moldova, declarând că ei au introdus recomandările Comisiei de la Veneţia în recentele modificări ale Codului electoral.