„Din câte întelegem noi, cetăţenii de rând, după deblocarea macrofinanţării de 100 de milioane de euro de către deputaţii din Parlamentul European şi condiţionările impuse atât de vag, fapt ce le va oferi bandiţilor de la guvernare un spaţiu larg de interpretare, nu ne rămâne decât să presupunem că modificarea sistemului electoral va avea loc. Nu suntem atât de naivi să nu înţelegem că doar intervenţia şi ajustarea pe placul mafiei a modalităţii de vot îi va salva pe aceşti criminali. Or, în condiţiile alegerilor democratice într-un sistem proporţional, duce regimul Plahotniuc direct la puşcărie. Aceasta este lupta lor ca să scape de pedeapsă”, a declarat Inga Grigoriu.

Potrivit membrei Platformei DA, în Europa şi SUA se ştie despre jocurile murdare ale guvernării de la Chişinău, iar partenerii de dezvoltare nu agreează şantajul.

„Şi ei îşi folosesc toate armele din plin, mai ales sperietorile geopolitice, spectacole cu reprezentanţi ai Coreei de Nord - unul din motivele ce a servit cireaşa de pe tort pentru a vota necondiţionat alocarea acestui suport financiar. Însă, în Europa şi SUA se ştie despre aceste jocuri murdare şi nu cred că partenerii de dezvoltare agreează acest şantaj. Ba mai mult, în condiţiile când guvernarea de la Chişinău îşi impune nişte reguli de joc ce sfidează orice bun simţ, aceştia nu fac decât să-şi înrăutăţească propria existenţă firavă, aflată pe muchie de cuţit”, a menţionat Inga Grigoriu.

„Şi chiar dacă astăzi ei triumfă de ochii noştri, ura pentru ei a crescut şi mai mult! Nouă, celor rămaşi, nu ne rămâne decât să depunem rezistenţă şi în continuare, să intervenim peste tot, unde suntem în putere să o facem. PROTESTUL cetăţenilor responsabili şi rezistenţa celor activi, rămân unica armă. Este foarte complicat, însă alte soluţii mai bune nu sunt. Deocamdată”, a mai spus Inga Grigoriu.