După ce ieri, centrul capitalei a fost împânzit cu pliante denigratoare în adresa lui Andrei Năstase, peste noapte, din nou au fost instalate nişte boxe menite să-l defăimeze pe liderul Platformei DA.

„Înainte de protest, acolo unde trebuia să fie scena, a fost instalat un banner mare cu conţinut denigrator în adresa mea. Oamenii noştri au scos acel banner, dar ulterior au fost răspândite pliante denigratoare editate pe un material foarte scump. Oamenii de bun simţ au început să le strângă. Ieri dimineaţa, colegii mei au depus plângere la comisariatul Buiucani. Azi, când cetăţenii m-au sesizat am sunat la 902. Am vobit cu un ofiţer care mi-a preluat reclamaţia. Am mers în centrul capitalei şi am văzut o mică grupare de indivizi, trimise de structurile paramilitare ale lui Plahotniuc şi care urmăreau ce se întâmplă. Unii trecători au acoperit cu o peliculă acele boxe, dar poliţia, primul lucru pe care l-a făcut, a luat pelicula şi a dus-o la gunoi. Asta vorbeşte despre complicitatea MAI şi personal al lui Jizdan care în ultimul timp îi persecută pe colegii mei din Platforma DA”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute în faţa sediului MAI.
 
„Am cerut MAI să investigheze cazul, aşa cum am cerut şi în campania pentru alegerile prezidenţiale când au fost răspândite peste un milion de pliante denigratoare. Aceste lucruri se fac la indicaţia lui Plahotniuc şi sunt executate inclusiv de structurile de stat. Jizdan este capabil să-şi vândă şi cea mai apropiată persoană pentru Plahotniuc. Personal mi-a spus acest lucru. Am comunicat cu aceste individ când încerca să provoace un nou 7 aprilie. Va  sta în faţa unui procuror liber, european pe care o nouă clasă politică îl va aduce în RM”, a adăugat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase afirmă că această campanie de denigrare, dar şi persecuţiile tot mai grave la care este supus el şi familia sa, denotă frica şi disperarea lui Plahotniuc.

„A decis să intre în intimitatea mea. A instalat camere la mine în casă, microfoane în birouri, mi-a atacat poşta electronică din sediul GBC. A aruncat un milion de pliante. Mi-au vânat copiii, soţia, mi-au batjocorit mama, au căutat la locurile anterioare de muncă. Aceşti indiviz au intrat în toate intimităţile mele, dar nu au găsit nimic. Dacă asta este tot ce au găsit şi dacă marele meu păcat este că transpir, mi-o asum plenar. Iar cei care se fac vinovaţi de linşajul mediatic şi de hărţuirea mea într-o bună zi vor sta în faţa unui procuror liber pe care o nouă clasă politică o va aduce în RM” a menţionat preşedintele Platfomei DA.

„Plahotniuc a fost afectat de amploarea acestui miting. Mişcarea protestatară creşte. Creşte revolta pentru un stat capturat, fără justiţie, fără locuri de muncă, în oameni clocoteşte revolta, iar asta îl deranjează pe Plahotniuc. Acum a decis să lovească în cel care, acum cinci ani a fost printre primii care a spus că Plahotniuc e marele rău. O să aibă pe oricine, numai pe mine nu poate să mă aibă ostatic”, a conchis Andrei Năstase.

Ministrul de Interne Alexandru Jizdan nu a comentat deocamdată aceste acuzaţii. Poliţia Capitalei a anunţat ieri că s-a autosesizat pe marginea instalării boxelor cu mesaje denigratoare şi că acest caz urmează să primească „o apreciere juridică conform legislaţiei in vigoare”.