Avertismentul lui Rogozin: Rusia pregăteşte sancţiuni împotriva persoanelor care au perturbat vizita la Chişinău

Avertismentul lui Rogozin: Rusia pregăteşte sancţiuni împotriva persoanelor care au perturbat vizita la Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: Hepta 30.07.2017 09:26
Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu, că Rusia pregăteşte sancţiuni împotriva persoanelor care au perturbat vizita acestuia în Moldova, informează agenţia de ştiri TASS.

"Va exista, desigur, un răspuns. Vom stabili cu exactitate cine a fost în spatele acestor decizii la Chişinău, Bucureşti, Budapesta şi Bruxelles. Vom identifica persoanele care au luat aceste decizii. Sancţiunile noastre vor fi pe măsură şi foarte punctuale", a avertizat Rogozin.

Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit vineri permisiunea de a tranzita spaţiul aerian al României pentru a ajunge în Republica Moldova. Aeronava rusă alesese ruta Rusia-Belarus-Polonia-Slovacia-Ungaria-România-R.Moldova pentru a evita tranzitarea Ucrainei, stat cu care Moscova are o relaţie tensionată. Aeronava a aterizat ulterior la Minsk.

Dmitri Rogozin urma să se întâlnească vineri cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, şi cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Potrivit comentatorului politic de la Bucureşti, Armand Goşu, Rogozin primeşte drept de survol din partea României după cum dictează interesele lui oligarhului Vladimir Plahotniuc, care încearcă cu disperare să obţină o sancţiune de la Rusia pentru a  se recredibilizează în Occident.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI