„Rogozin primeşte drept de survol de la Bucureşti, după cum dictează interesele lui Plahotniuc. În decembrie 2016 a primit. Acum, Plahotniuc vrea să acopere mediatic demonstraţia de duminică, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni care vor protesta faţă de schimbarea sistemului de vot”, a menţionat analistul politic de la Bucureşti.

„El încearcă cu disperare să obţină o sancţiune de la Rusia împotriva lui, poate se recredibilizează în Occident. Prea târziu, în afară de români, nimeni nu muşcă momeală. Întrebarea este: de ce muşcă românii?”, mai spune Armand Goşu.

Amintim că  deşi trebuia să ajungă ieri la Chişinău, avionul la bordul căruia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a putut intra în spaţiul aerian al României. Având interdicţie de a survola teritoriul României, aeronava lui Rogozin a făcut câteva cercuri la frontiera ungaro-română şi s-a întors spre Moscova. Astfel, potrivit site-ului oficial al Aeroportului Internaţional Chişinău, aeronava de la Moscova urma să aterizeze la Chişinău ieri, la ora 12:45, dar, într-un final, a fost redirecţionată la Minsk.
 
Vicepremierul rus Rogozin urma să se întâlnească cu preşedintele Igor Dodon şi să participe la manifestaţiile organizate în stânga Nistrului cu ocazia aniversării a 25-a de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii.