Este vorba de aceeaşi emisiune, cu participarea lui Cristian Tabără, în cadrul căreia au fost denaturate declaraţiile preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Tabără este cel care comentează imaginile de la conferinţa PAS, minţind fără să clipească.

Partidul Acţiune şi Solidaritate a anunţat că va acţiona Publika în judecată şi va sesiza CCA şi Consiliul de Presă. „Îndemnăm toţi susţinătorii noştri să nu urmărească aceste canale. Aceste posturi de televiziune nu sunt presă, ele sunt instrumente de propagandă, iar instrumentele de propagandă trebuie oprite”, se arată în apelul Maiei Sandu.

Modul în care televiziunile lui Plahotniuc manipulează şi îşi mint telespectatorii a stârnit indignare chiar şi peste Prut. „este o fraudă colosală”, afirmă vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Iaşi, Alexandru Muraru.

„În Republica Moldova se dă o luptă crâncenă pentru salvarea ţării din mâinile cuplului infracţional Dodon-Plahotniuc. Dar ce se să vezi, când personaje din România sunt angrenate, de partea oligarhului, lucrurile devin cu adevărat comico-dramatice. Cristian Tabără, un jurnalist foarte cunoscut în România (plecat în Republica Moldova ca să uite lumea de acuzaţiile de pedofilie împotriva sa) a ajuns un servitor umil al lui Plahotniuc. Concret, aseară, la Publika TV, una din goarnele lui Plahotniuc unde prestează Tabără, a falsificat grosolan imagini imagini de la o conferinţă de presă a Maiei Sandu, înlocuind mesajele pe care tinerii din background le purtau. Cum se poate vedea în cele două capturi, frauda este colosală, au întrecut RTV-ul românesc”, comentează Alexandru Muraru.

„Mai mult, Tabără a declarat că opozantul pro-european Andrei Năstase ar fi de acord cu vizita vicepremierului Rus, Rogozin, în Moldova şi cu menţinerea trupelor ruseşti în Transnistria. O minciună jenantă, o intoxicare tipică manevrelor plahotniuciene. Declaraţiile lui Tabără îl descalifică din punct de vedere profesional. După acest incident, credibilitatea lui Tabără pe cele două maluri ale Prutului este 0, iar toată experienţa sa pozitivă nu mai valorează nimic începând de ieri. Îmi aduc aminte de un reportaj, devenit viral pe internet (tot datorită slugărniciei incredibile a aceluiaşi C: Tabără ce fusese un jurnalist profesionist în anii 90 şi 2000, în România), în care Tabără îl prezenta pe Plahotniuc, în sufrageria acestuia, transpirat tot şi plin de emoţii. Tabără vorbea cu pronume de politeţe (Dvs), iar Plahotniuc îi spune „tu”. Ca unui argat...”, conchide politicianul român.