Liviu Vovc îndeamnă toţi tinerii să participe la protestul din 30 iulie; „Trebuie să înţelegem că orice ţară se democratizează prin implicare”

Liviu Vovc îndeamnă toţi tinerii să participe la protestul din 30 iulie; „Trebuie să înţelegem că orice ţară se democratizează prin implicare”
Sursa: jurnal.md Foto: tribuna.md 28.07.2017 14:21
Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Liviu Vovc, a făcut un apel către toţi tinerii din Republica Moldova, îndemnându-i să participe la protestul din 30 iulie din faţa legislativului.

„În contextul protestului din această duminică aş dori să fac un apel către tineri. Şi eu am participat la protestele din aprilie 2009. Unul din obiectivele noaste principale a fost de a trăi într-o ţară prosperă, dar  nu s-a realizat după acele proteste. Însă acest lucru nu e este un motiv de a fi pasivi, de a fi indiferenţi şi de a nu ne implica civic pentru a lupta pentru democratizarea ţării. Trebuie să înţelegem un lucru că orice ţară se democratizează prin implicarea cetăţenilor”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

„Îndemn toţi tinerii să vină pe 30 iulie, la ora 11:30, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi de acolo să mergem în marş spre parlament pentru a cere şi a spune că vrem să trăim într-o ţară democrată, într-o ţară unde sistemul electoral să fie unul corect pentru toate partidele şi că nu acceptăm ca cineva să ne fure viitorul”, a adăugat Liviu Vovc.

Precizăm că protestul din 30 aprilie este o continuare a manifestaţiilor împotriva votului din Parlamentul RM pentru schimbarea sistemului electoral, iniţiativă criticată de partenerii de dezvoltare şi reprezentanţii Comisiei de la Veneţia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI