„Uniunea Europeană nu cere nimic cetăţenilor Republicii Moldova, le cere, însă, categoric politicienilor din Republica Moldova să respecte legea şi cetăţenii, să aplice o lege egală pentru toţi şi pentru ei, aşa cum se aplică pentru oamenii de rând, le cere să ia măsuri care să împiedice corupţia şi furtul din banul public, le cere să transparentizeze actul de guvernare astfel încât cetăţenii să ştie ce se decide pe banii şi în numele lor. Toate acestea nu sunt condiţii impuse cetăţenilor, cum, în cel mai curat stil de manipulare, susţine preşedintele Igor Dodon. Cetăţenilor de rând din Republica Moldova Uniunea Europeană nu le cere, ci le oferă bani gratuiţi pentru dezvoltarea investiţiilor şi a afacerilor, pentru renovarea de şcoli şi spitale, pentru infrastructură. Este suficient ca oamenii să privească în jur şi să vadă cum cele mai renovate instituţii şi mai moderne aparaturi au fost sponsorizate de Uniunea Europeană şi de România şi, apoi, să vadă dacă găsesc astfel de ajutoare oferite de Federaţia Rusă, unde îi place lui Igor Dodon să meargă aproape lună de lună să facă pe slujitorul”, a adăugat europarlamentarul.

În context, Siegfried Mureşan spune că UE nu a impus în nicio ţară măsuri cu care cetăţenii nu sunt de acord, adăugând că în timp ce România lua toate aceste măsuri de luptă împotriva corupţiei şi hoţiei din bani publici, în tot acest timp Republica Moldova, condusă de comunişti, se adâncea în sărăcie. 

„Cât despre cât de bine i-a mers Republicii Moldova în perioada în care comuniştii au fost la putere, o pot spune mai bine oamenii de rând din Republica Moldova. În perioada în care România lua toate aceste măsuri de luptă împotriva corupţiei şi hoţiei din bani publici pentru ca apoi să devină membru al Uniunii Europene, în tot acest timp Republica Moldova, condusă de comunişti, se adâncea în sărăcie, cetăţenii ei trăiau tot mai greu şi ajungeau să caute cu disperare să plece din ţară pentru o viaţă mai bună, timp în care oligarhii îşi umpleau buzunarele din banii publici. România a înregistrat progrese majore cu sprijinul Uniunii Europene, în comparaţie cu sărăcia care se observă în celelalte ţări vecine care au preferat să fie supuse Rusiei”, a explicat oficialul.

„Cât despre dezinformările nedemne de un şef de stat şi atât de stângace ale preşedintelui Igor Dodon referitoare la condiţiile impuse de Uniunea Europeană privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex, este suficient ca moldovenii să privească la România şi să vadă că UE nu a impus nici aici, aşa cum nu a impus în nicio altă ţară, măsuri cu care cetăţenii nu sunt de acord”, a conchis deputatul european.