Andrei Năstase îndeamnă oamenii să iasă la protest cu drapele, pentru a demonstra că în ţară mai există oameni care vor o schimbare.

„Este nevoie de mobilizarea societăţii, a oamenilor demni ai acestui stat, indiferent cu cine au votat la ultimele alegeri. Iată de ce fac apel către toată lumea ca pe 30 iulie, la ora 12:00, să venim în scuarul Parlamentului RM cu drapele naţionale, cu drapelul RM, şi să demonstrăm că există o masă critică de oameni care nu se supun. Există o masă de oameni care vor o schimbare în bine şi nu o vor doar pentru ei, o vor pentru copii lor, pentru părinţii lor”, a declarat preşedintele Platformei DA în cadrul unei conferinţe de presă.

„Remarc cu foarte mare bucurie faptul că mai multă lume din diasporă vine acasă. Vine acasă pentru 30 iulie şi împreună vom decide cum procedăm mai departe. Nu se vor termina protestele la 30 iulie, dar trebuie să demonstrăm că putem să fim mai mulţi. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Polonia, ce se întâmplă în România, unde au ieşit în stradă 500 de mii de oameni. Asta a determinat guvernarea de la Bucureşti să renunţe la cele câteva ordonanţe nedrepte. Este nevoie de implicarea fiecăruia, este nevoie de transpiraţia fiecăruia dintre noi. Dacă nu o să transpirăm acum, să ştiţi că vom rămâne în sărăcie şi corupţie mâine. Copiii noştri trebuie să rămână în ţară. Vă îndemn pe 30 iulie să veniţi la protest, să ne manifestăm ca o societate deşteptată, o societate care vrea schimbarea în bine”, a adăugat Andrei Năstase.

Precizăm că pe 30 iulie, în faţa legislativului va fi organizat un nou protest care continuă şirul manifestărilor împotriva votului pentru modificarea sistemului electoral din Republica Moldova şi introducerea votului mixt, în pofida criticilor partenerilor de dezvoltare şi avizului negativ emis de Comisia de la Veneţia.