„Transpiratul, pe lângă faptul că nu pricepe nimic şi se mai şi exprimă ca un analfabet funcţional (iar construcţia frazelor e la nivelul clasei a VII-a), a făcut o gafă de mare imberb. Mergând la Chişinău la o zi după ce Plahotniuc şi Dodon au pus la cale schimbarea sistemului de vot pentru a fi eliminată opoziţia cu adevărat pro-europeană (Partidele conduse de Andrei Năstase şi Maia Sandu), Tudose a legitimat o mare porcărie”, a scris vicepreşedintele PNL Iaşi pe pagina de facebook.

Potrivit lui Alexandru Muraru, premierul român nu trebuia să participle la ceremonia de donare a microbuzelor şcolare din partea guvernului României pentru Republica Moldova.

„Ceremonia de neam prost a livrării microbuzelor (cu muzica populară şi oameni aduşi cu arcanul) a dat practic mesajul că România premiază autorităţile de la Chişinău pentru ce au făcut şi le încurajează să continue..Poziţia Guvernului României (a se vedea şi declaraţiile complet ridicole ale lui Tudose) este în total dezacord cu cea a Comisiei Europene”, a spus Muraru.