„Uimitor, cât de molipsitor poate fi exemplul prost! Viaţa mi-a oferit multe cazuri în susţinerea acestui adevăr regretabil, văzându-i pe tinerii democraţi ai lui Plahotniuc, s-a îngrozit profesoara din mine. Am avut sentimentul că dacă liderul lor de partid le-ar pune în mână arme Kalaşnicov, ci nu pamperşi, ei ar trage în concurenţii politici cu o plăcere sadică. Nu mai cunosc un partid politic să aibă tineri atât de îndobitociţi. Era unul la PL, dar se pare că a revenit la statutul său de om”, a adăugat Maria Ciobanu.

„Tinerii din PDM sunt aleşi după chipul şi asemănarea liderului lor de partid. În teritoriu întunecă locul pe unde merg. Fug cetăţenii de ei ca de ciuma dobitoacelor”, mai spune deputatul PLDM.

În context, Maria Ciobanu vine cu un îndemn către tinerii democraţi: „Nu vorbesc de ruşine, bun-simţ, obraz, întrucât sunt noţiuni străine acestui individ, care prin şantaj, bani, dosare fabricate, a instaurat o spaimă generală şi şi-a subordonat politic toate instituţiile de drept. Din pedagogie cunosc că şi cel prost se deşteaptă în contact cu cel inteligent, de aceea vă îndemn, tineri democraţi, fugiţi din ocolul politic al lui Plahotniuc, dacă nu vă doriţi să cădeţi cu totul în starea de dobitoc”.