Deputatul Ştefan Creangă locuieşte, împreună cu soţia şi cei doi copii, într-o casă din sectorul Centru al capitalei, într-un cartier rezidenţial de lux. Locuinţa cu două etaje are, potrivit actelor de la Cadastru, peste 100 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de doi ari. A obţinut-o în martie 2016, printr-un contract de schimb. Valoarea cadastrală a imobilului este de 1 milion 374 de mii de lei. Pe piaţă însă, o asemenea locuinţă pe un aşa teren costă dublu, potrivit unor agenţi imobiliari contactaţi de Jurnal TV.

Declaraţia de avere a deputatului Creangă pentru anul 2016 încă nu a fost publicată pe site-ul Autorităţii Naţionale de Integritate, pentru a verifica dacă această casă a fost inclusă în darea de seamă a deputatului. Cert este că legislatorul şi-a îmbunătăţit cu mult condiţiile de trai în ultima perioadă. În decurs de şase ani, din 2009 până în 2015, Ştefan Creangă a reuşit să-şi înmulţească averea de şapte ori.

În afară de această casă de lux, deputatul mai are un apartament de 78 de metri pătraţi într-un bloc nou în centrul capitalei, cu o valoare cadastrală de 772 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 38 de mii de euro. Anume această cifră figurează în darea de seamă a lui Creangă. Pe piaţă însă, un asemenea apartament costă de peste două ori mai mult. Alesul poporului mai are o vilă în pitoreasca regiune Orheiul Vechi şi două spaţii comerciale în capitală. Şi-a îmbunătăţit nu doar condiţiile de trai. Dacă până nu demult conducea o Dacia Logan, acum are o maşină de teren de peste jumătate de milion de lei.

În anul 2009, proprietăţile lui Ştefan Creangă, pe atunci director general al Agenţiei Achiziţii Publice, se cifrau la 670 de mii de lei. Avea un apartament de 48 de metri pătraţi pe strada Ion Pelivan din Chişinău, pe care şi l-a cumpărat în 2001 şi care valora 420 de mii de lei. Declara şi o căsuţă de 50 de metri pătraţi în satul Trebujeni raionul Orhei, pe care şi-o procurase în 2008 cu 85 de mii de lei. Avea şi două maşini - un Mercedes produs în 1991 şi cumpărat în 1998 cu 68 de mii de lei şi o Dacia nouă procurată în 2008 cu 100 de mii. La capitolul venituri, declara salariul anual de aproximativ 57 de mii de lei.

În 2010, demnitarul a încasat un salariu atât de la locul de muncă de bază, cât şi de la mai multe societăţi comerciale în calitate de reprezentant al statului. În total, aproximativ 216 mii de lei. A cumpărat trei terenuri extravilane. Loturile se află în suburbia capitalei, la Durleşti, au câte 4,8 ari, şi ar costa 3000 de lei fiecare.

În anul 2011, Ştefan Creangă a câştigat 341 de mii de lei. A fost remunerat de Agenţia Achiziţii Publice, Comisia Electorală Centrală, Întreprinderea de Stat Poşta Moldovei, Societatea pe Acţiuni Franzeluţa, Moldtelecom, Tipografia Universul, Pensiunea Holercani şi Air Moldova. 2011 este singurul an în care Creangă declară şi un salariu al soţiei - 27 de mii de lei de la Universitatea de Stat din Moldova. Venitul total al familiei - aproximativ 368 de mii.

Campania „Cine mai poate ca Nae?” nu este despre deputatul Nae Simion Pleşca, ci despre contrastul izbitor între luxul izbitor în care trăiesc viaţa guvernanţii şi sărăcia îşi duc zilele cei pe care guvernează aceştia.

Denumirea campaniei a fost inspirată de la o declaraţie cel puţin ciudată a deputatului Nae Simion Pleşca, cel care, solicitat de Jurnal TV să comenteze nişte tranzacţii imobiliare de peste 100 de milioane de lei cu implicarea unor persoane din anturajul şefului său de partid, Vladimir Plahotniuc, i-a luat apărarea acestuia, spunând că „toţi trebuie să avem ca obiectiv să trăim bine şi în condiţii de confort”.

Declaraţia deputatului Pleşca este deplasată şi impertinentă, în condiţiile în care oamenii din Republica Moldova se confruntă cu sărăcie, migraţie, tarife majorate, salarii şi pensii mici, servicii medicale de proastă calitate şi corupţie la nivel înalt.