VIDEO

Cetăţenii Republicii Moldova, decişi să nu renunţe; Următorul protest antiguvernare va avea loc duminică, 30 iulie

Cetăţenii Republicii Moldova, decişi să nu renunţe; Următorul protest antiguvernare va avea loc duminică, 30 iulie
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 21.07.2017 19:47
Acţiunile de protest faţă de aprobarea în lectură finală şi promulgarea legii privind sistemul electoral mixt au continuat astăzi în faţa Reşedinţei de Stat. Manifestanţii au venit cu pancarte pe care scria: „Protestăm, nu emigrăm!”, „Îi vrem pe toţi la răcoare!” şi „Dodon, la tomberon!”.

Următorul protest faţă de schimbarea sistemului electoral va avea loc pe 30 iulie, în scuarul Parlamentului. Oamenii spun că deşi guvernarea i-a adus la limita puterilor, ei nu au de gând să renunţe. Din contra, vor lupta până actuala guvernare va pleca. 

Printre protestatari l-am întâlnit şi pe acest combatant care spune că îi este ruşine de acţiunile camarazilor săi, când au fost surprinşi că luau bani ca să participe la o contramanifestaţie.

Indiferenţi faţă de acţiunea de protest nu au fost nici tinerii. Ei spun că au venit să-i transmită un mesaj clar preşedintelui. 

Şi la protestul de astăzi, poliţiştii au fost mobilizaţi la maxim. Dacă ieri şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei spunea că poliţia au fost dislocată pentru a asigura ordinea între cele două tabere, astăzi Gheorghe Cavcaliuc a motivat prezenţa masivă a poliţiştilor prin vizita premierului României în ţara noastră.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI