„Tentativa jalnică a lui Igor Dodon de a se da drept mare susţinător al tinerilor dotaţi, prin înmânarea unor diplome de merit, s-a lovit de sobrietatea elegantă cu care mai mulţi tineri au refuzat “onorurile” prezidenţiale. Pentru că nu acceptă ipocrizia clasei politice compromise”, spun reprezentanţii Platformei DA.

Astfel, Platforma Demnitate şi Adevăr îndeamnă tinerii să ia exemplu de la cei mai buni, să se implice în asanarea mediului sufocant al politicianismului de grotă, să aibă încredere în forţele lor şi să nu renunţe la speranţa unui trai mai bun acasă. „Demnitatea nu se obţine prin decrete prezidenţiale şmechere şi perfide”, se mai arată în declaraţie.

Vedeţi mai jos Declaraţia Platformei Demnitate şi Adevăr:

Nicio ţară din lume nu poate să atingă indici înalţi de dezvoltare, dacă îşi ignoră generaţia tânără, dacă nu are politici de dezvoltare prin programe reale pentru tineret, dacă nu are grijă de ascensiunea tineretului în domeniile-cheie. Din păcate, Republica Moldova este statul din care tinerii pleacă pentru un trai decent peste hotare, este statul care nu doar îşi neglijează cea mai activă generaţie, ci o goneşte, o persecută şi face totul ca ea să nu se poată manifesta acasă.

Totuşi, atât timp cât tinerii noştri au verticalitate, există speranţa unui viitor mai bun pentru Moldova. Atât timp cât avem tineri cu demnitate, Moldova mai poate fi salvată, recuperată, scoasă din captivitatea unei guvernări antipopulare. Tentativa jalnică a lui Igor Dodon de a se da drept mare susţinător al tinerilor dotaţi, prin înmânarea unor diplome de merit, s-a lovit de sobrietatea elegantă cu care mai mulţi tineri au refuzat “onorurile” prezidenţiale. Pentru că nu acceptă ipocrizia clasei politice compromise, pentru că nu au dorit să meargă „la un eveniment organizat sub egida Preşedintelui, perspectivele căruia nu le împărtăşesc deloc”, după cum a spus Mihaela Ungureanu din satul Chişcăreni într-un interviu pentru un portal de ştiri.

Speranţa militantă este tot ce ne trebuie pentru a persevera în ideea unui trai mai bun, a apropierii de comunitatea europeană, a edificării unui stat de drept. Şi această speranţă stă în Demnitatea unei generaţii tinere sănătoase, active şi conştiente de rolul său în istorie. Platforma Demnitate şi Adevăr mizează într-o măsură mai mult decât obiectivă pe capacitatea tinerilor de a-şi apăra drepturile şi a-şi manifesta activismul civic, unul dintre obiectivele sale majore fiind crearea tuturor condiţiilor pentru ca tineretul să rămână acasă, lângă părinţi şi să aibă aici nenumărate perspective de afirmare.

Platforma Demnitate şi Adevăr îndeamnă tinerii să ia exemplu de la cei mai buni, să se implice în asanarea mediului sufocant al politicianismului de grotă, să aibă încredere în forţele lor şi să nu renunţe la speranţa unui trai mai bun acasă. Demnitatea nu se obţine prin decrete prezidenţiale şmechere şi perfide, demnitatea nu e ceva în posesia căruia poţi intra, acceptând o diplomă de la cel care îi face jocul criminalului numărul unu din republică, demnitatea nu este o calitate efemeră, scoasă la mezat. Ea se cultivă printr-o educaţie aleasă şi prin dragoste necondiţionată pentru Ţară şi Adevăr. Ferice de Ţara care are părinţi, care îşi cresc copiii bazându-se pe valori perene, ferice de Ţara care are copii pentru care demnitatea contează!
 
 19 iulie 2017