„Suntem alertaţi de ceea ce preconizează să se voteze în Parlament de către tandemul Plahotniuc-Dodon. Este vorba despre scandalosul proiect de lege privind votul mixt, caracteristic regimului tâlhăresc, mafiot. Majoritatea de buzunar a lui Plahotniuc vrea să aprobe acest proiect în condiţii cât mai obscure. Este evident că regimul se teme şi de mici proteste. Sunt foarte multe informaţii, iar acum Parlamentul este îngrădit cu gard de fier”, a declarat vicepreşedintele PN, Ilian Caşu, în cadrul unei conferinţe de presă.   

Totodată, Ilian Caşu a menţionat că „proiectul lui Plahotniuc şi Dodon nu are nimic în comun cu democraţia. Proiectul votului mixt nu are sens. Este ilogic în condiţiile statului capturat totalmente de Plahotniuc, acolo unde deciziile se iau în afara cadrului constituţional. Nu la Parlament sau Guvern, dar la Nobil şi GBC. Organizaţiile internaţionale s-au opus modificării sistemului de vot din Republica Moldova, au dat un aviz negativ”.

În cadrul conferinţei, Dumitru Ciubaşenco a venit cu un mesaj către toţi cetăţenii: „Chemăm toţi oamenii să vină mâine la Parlament. Să le arătăm că ne opune schimbării sistemului electoral. Ei mâine vor împinge proiectul de lege pentru a fi votat cu orice preţ”.
 
„Avem informaţii sigure că Plahotniuc a ordonat ca mâine să fie aduşi sute de oameni pentru a arăta aşa-numita susţinere a proiectului.  Vedem o situaţie absurdă. Proiectul care a fost propus de PSRM şi Dodon este promovat intens de democraţi.  Este clar că tandemul Plahotniuc-Dodon va fi legalizat încă o dată. Dodon este sluga lui Plahotniuc. Vor să distrugă toţi concurenţii şi să continue să fure ţara. Dodon îl ajută pe Plahotniuc să se menţină la putere. Ei se grăbesc să facă repede acest lucru murdar şi să-i pună pe toţi în faţa faptului împlinit. Chemăm toţi oamenii la protest”, a adăugat membrul Partidului Nostru Dumitru Ciubaşenco.