Dezbateri în Parlament pe marginea legii jocurilor de noroc; Maria Ciobanu: PD a transformat ţara într-un cazinou; Candu: De când suntem la guvernare se fură mai puţin

Dezbateri în Parlament pe marginea legii jocurilor de noroc; Maria Ciobanu: PD a transformat ţara într-un cazinou; Candu: De când suntem la guvernare se fură mai puţin
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.07.2017 16:46
Dezbateri în Parlament pe marginea unui proiect care modifică legea cu privire la organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc. Deşi a fost înaintat de un grup de deputaţi PD, în frunte cu Sergiu Sîrbu, conducerea fracţiunii a propus amânarea examinării proiectului, după ce acesta a provocat mai multe întrebări în rândul deputaţilor.

„Adevărul e că PD a transformat statul într-un cazinou şi acum croiţi legi pentru ele. Iar acum voi cu liderul vostru aţi devenit dealeri care împart cărţile de joc”, a menţionat deputatul PLDM, Maria Ciobanu.

„De când PD se află la guvernare în această ţară nu se fură sau se fură mai puţin”, a fost replica preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Proiectul propune printre altele interzicerea participării la jocurile de noroc cu risc social sporit a persoanelor care nu au împlinit vârsta 18 ani. Până acum această limită de vârstă era de 21 de ani.

„Eu aş fi preferat să aud că la baza acestor propuneri stau considerente de ordin social sau economic. Fracţiunea vine cu rugămintea să închidem aici discuţiile, să ne luăm puţină vreme şi să găsim răspunsuri la întrebări”, a menţionat liderul fracţiunii PD, Marian Lupu.

Amintim că în decembrie anul trecut Parlamentul a votat o lege prin care statul a instituit monopolul la toate tipurile de jocuri de noroc, cu excepţia cazinourilor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI