VIDEO

Criticile votului mixt, ignorate în Parlament

Criticile votului mixt, ignorate în Parlament
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.07.2017 19:27
Se pare că guvernarea a adoptat tactica tăcerii ori de câte ori aude critici la adresa proiectului privind votul mixt. Un exemplu în acest sens a fost oferit astăzi de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Solicitat de şefa fracţiunii PCRM să retragă această iniţiativă controversată, Candu a răspuns succint cu... „Mulţumesc”. 

La începutul şedinţei plenare, şeful legislativului, Andrian Candu, a amintit despre faptul că astăzi se împlinesc 22 de ani de când ţara noastră a aderat la Consiliul Europei. Întrucât este deputat PD, fracţiune care a propus alături de PSRM introducerea votului mixt, Candu a primit o solicitare de la comunişti.

În replică, Andrian Candu a trecut repede la alt subiect. Menţionăm că într-o declaraţie comună emisă săptămâna trecută de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul European se menţionează că, pentru plata fiecărei tranşe a asistenţei financiare de 100 de milioane de euro, autorităţile de la Chişinău trebuie să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia privind reformarea sistemului electoral.

În pofida tuturor criticilor, şeful PD, Vladimir Plahotniuc, şi preşedintele ţării, Igor Dodon, au declarat anterior că proiectul privind introducerea sistemului mixt va fi votat în lectura a doua. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI