Candu la Ungheni: Ca să-l vezi trebuia să treci prin detectorul de metale

Candu la Ungheni: Ca să-l vezi trebuia să treci prin detectorul de metale
Sursa: www.expresul.md Foto: expresul.md 11.07.2017 17:49
Măsuri de securitate fără precedent la Consiliul raional Ungheni. Cei care au venit, astăzi, la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului, Adrian Candu – e vorba de primari, funcţionari publici, consilieri – au trebuit să treacă o verificare aprigă înainte de a intra în sala de şedinţe.

Li s-au verificat genţile, sacoşele sau ce mai aveau în mână. Au trecut şi prin detectorul de metale, scrie expersul.md.

Reporterului ”Expresul” i-au cerut până şi să prezinte aparatul de fotografiat, să facă, în prezenţa responsabililor de securitate, şi câteva poze, fără să explice de ce. Mai mult decât atât, la un moment dat, i s-a cerut să şteargă o fotografie pe care se vedea faţa unui membru al pazei de corp a preşedintelui Parlamentului.

La exact ora 10.00, uşile din sala de şedinţă s-au închis, iar cei care au întârziat au fost controlaţi după uşă.

Pentru securitatea preşedintelui, în sală au fost observate cel puţin şase persoane, probabil, din paza de corp a oficialului.

Este pentru prima oară în ultimii ani, când cineva din conducerea Republicii Moldova este păzit cu atâta ardoare. Cel puţin, detectoare de metale în uşă nu fuseseră instalate anterior nici măcar la întâlnirile cu preşedinţii Republicii Moldova, fie că era vorba de Petru Lucinschi sau Vladimir Voronin.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI