„Dacă în Moldova era un procuror general independent, atunci multe capete trebuiau deja să stea la puşcărie. Până la amiază deja trebuiau să fie arestate foarte multe persoane. Acolo sunt documente foarte importante, se face dovada faptul că în Republica Moldova se dă mită”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni la TVC21.

„Sunt şi câţiva colegi de-ai mei, aşa-zişi avocaţi, care deja trebuiau să fie arestaţi. La fel, sunt câţiva procurori care deja trebuiau să stea la zdub. Sunt şi documente ale Interpolului, documente oficiale care se vând şi se cumpără ca la piaţa centrală”, a adăugat Andrei Năstase.

Moldova - teritoriul ilegalităţilor, în care instituţiile de drept sunt utilizate ca instrumente de presiune împotriva celor care se opun regimului Plahotniuc. Este titlul şi motivul unui film postat pe Facebook de către preşedintele formaţiunii „Partidul Nostru”.  

Renato Usatîi afirmă că dovezile prezentate de el arată implicarea şefilor structurilor de forţă în scheme criminale. Sunt vizate nume grele precum Eduard Harunjen, Viorel Morari, Gheorghe Cavcaliuc, Mihai Balan, dar şi alţii.