Curtea a constatat că cei doi candidaţi supleanţi, Oleg Cuciuc şi Sergiu Groza, „au prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţiile, prin care au acceptat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar în şedinţa plenară a Curţii nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului”.

Precizăm că socialiştii Andrei Neguţă şi Victor Sorocean s-au lăsat de Parlament după ce au fost numiţi de către Guvern în funcţii de ambasador. Fotoliul de ambasador al ţării noastre în Rusia i-a revenit socialistului Andrei Neguţă, consilierul lui Igor Dodon în domeniul politicii externe. Victor Sorocean s-a ales cu funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Belarus.

Noul deputat PSRM Oleg Cuciuc este de profesie este inginer tehnolog. În prezent este preşedintele Organizaţiei teritoriale a PSRM. Anterior, acesta a candidat şi pe listele PCRM la alegerile parlamentare. 

Celălalt proaspăt legislator socialist, Sergiu Groza, este jurist şi îndeplineşte funcţia de secretar al organizaţiei teritoriale Floreşti a PSRM.

Acum doi ani, Moldovacurata.md scria că, în pofida veniturilor modeste, Groza a donat în timpul electoralei din 2014 peste 87 de mii de lei pe conturile PSRM.