Deputata PCRM Elena Bodnarenco a părăsit sala în care avea lor întrunirea. Iar deputatul PSRM Vasile Bolea a venit cu întârziere, aşa că dezbaterea a fost purtată de către reprezentantul formaţiunii „Partidul Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, şi cel al Partidului Democrat, Eugen Nichiforciuc. Oamenii din sală le-au pus ambilor întrebările cele mai tranşante.

Reprezentantul PD a mai fost întrebat, cum vor fi selectaţi candidaţii pentru fotoliul de deputat, în cazul modificării electorale, ţinând cont de faptul că la funcţii mari ar putea râvni inclusiv persoane certate cu legea. Nichiforciuc a spus că va fi solicitat cazierul judiciar al fiecărui candidat.

Menţionăm că şi oligarhul Plahotniuc a negat anterior că a fost urmărit de Interpol, dar ulterior şi-a schimbat declaraţiile.

Mâine, la Ungheni, va avea loc ultima dezbatere pe marginea schimbării sistemului de vot. Discuţiile sunt organizate de Asociaţia Promo-LEX şi au drept scop informarea cetăţenilor în legătură cu proiectul de modificare a sistemului electoral. Menţionăm că dezbaterile anterioare s-au lăsat cu scandal după multiple acuzaţii din partea unor participanţi precum că unii oameni, inclusiv angajaţi ai întreprinderilor de stat, au fost aduşi în mod organizat la întâlniri. În unele cazuri, câtorva cetăţeni care spuneau că vin din partea anumitor ONG-uri, li s-a reproşat că reprezintă, de fapt, un partid politic.