„Propunerea noastră la funcţia de prim-ministru este Siegfried Mureşan. Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului-robot al lui Dragnea şi al domnului preşedinte Iohannis. Propunerea noastră corespunde portretului-robot al oricărui cetăţean român: un politician tânăr, de succes, un politician care deja este extrem de experimentat în utilizarea şi alocarea banilor europeni, un politician care s-a bătut foarte mult în Parlamentul European şi în Comisia de buget a Parlamentului European pentru alocarea de fonduri Republicii Moldova”, a declarat Traian Băsescu, după consultările de la Cotroceni cu preşedintele român Klaus Iohannis.

Băsescu a mai precizat că Siegfried Mureşan reprezintă „generaţia Macron, dar şi generaţia Trudeau, din Canada”.

Liderul PMP a spus că există premisele unei majorităţi care se poate forma cu ajutorul PNL, UDMR şi USR, dacă ele ar accepta să colaboreze.

Traian Băsescu a mai spus că desemnarea ca premier a lui Mihai Tudose de către PSD este o desemnare „ratată” şi o „capcană”, în care nici Liviu Dragnea nu speră ca preşedintele Klaus Iohannis să cadă.