„Acolo, vineri, se aşteaptă un mare „subotnic” social-democrat. Reprezentantul Cancelariei de Stat în capitala de nord, plătit din impozitele noastre, îi mobilizează în timpul orelor de muncă pe angajaţii întreprinderilor de stat controlate de Ministerul Economiei pentru un război politic. În procesul de mobilizare, el este ajutat de către activiştii socialişti. Aceştia au însărcinarea de a înconjura Universitatea de Stat „Alecu Russo” şi de a umple sala cu oameni pentru a speria adversarii ideii de schimbare a sistemului electoral, care vor participa la dezbaterea organizată de Asociaţia Promo-Lex. Scopul este de a organiza cât mai multe provocări. Astfel, democraţii şi fraţii lor socialişti dezvoltă democraţia în ţară şi fac repetiţii pentru alegeri în cadrul unui sistem mixt. De dragul puterii, ei sunt gata să dezlănţuie o confruntare civilă în forma cea mai agresivă”, a declarat Alexandru Slusari.

Vicepreşedintele Platformei DA a dat asigurări că scenariul cu provocări pregătit de PD şi PSRM va eşua.

„Chiar credeţi că ne puteţi intimida? Vouă vă este teamă că, după naşul vostru, întreaga familie mafiotică va trebui să răspundă pentru tot haosul din ţară. Încercaţi să transmiteţi frica voastră adversarilor politici şi să incitaţi împotriva noastră oameni aduşi cu forţa? Acest plan nu va funcţiona. Noi ne luptăm pentru libertatea poporului nostru. Inclusiv pentru oamenii pe care încercaţi să-i aduceţi forţat. Şi ei nu vă vor ierta acest lucru”, a conchis Alexandru Slusari.

Precizăm că Asociaţia Promo-LEX desfăşoară o serie de dezbateri regionale pe subiectul oportunităţii şi conţinutului reformei sistemului electoral în Republica Moldova. O dezbatere a avut loc deja la Edineţ. Urmează Bălţi, Cahul, Anenii Noi, Ungheni şi Comrat. Reprezentanţii partidelor care susţin sau se opun modificării sistemului electoral se întâlnesc faţă în faţă cu cetăţenii pentru a le comunica argumentele pro şi contra oportunităţii dar conţinutului reformei electorale.