Potrivit flightradar24.com, care monitorizează zborurile de pasageri de pe tot globul pământesc, aeronava de tip Boeing 737-7BC BBJ cu numărul de înregistrare 9H-BBJ, a aterizat pe pista aeroportului din Chişinău în după-amiaza zilei de luni, 19 iunie, zburând din aeroportul Basel din Franţa. În dimineaţa zilei de ieri, 20 iunie, aceeaşi aeronavă a decolat spre Bruxelles, unde se află şi până la această oră.

În condiţiile în care ora de zbor cu o aeronavă de acest tip este de circa 30 de mii de dolari SUA, cele circa cinci ore de zbor (Basel-Chişinău – 2:09 h şi Chişinău-Bruxelles – 2:45 h) l-au costat pe oligarhul moldovean cel puţin 150 de mii de dolari. Asta fără a lua în calcul timpul de aşteptare pe aeroportul Chişinău, dar şi pe cel din Bruxelles unde se află şi acum liderii democraţi.

1

2 

Independent.md mai scrie că acesta este cel puţin al doilea caz când Plahotniuc apelează la această aeronavă de lux a companiei Privajet din Malta, având la bord două paturi duble şi opt paturi pentru o persoană, două cabine de duş, masă pentru şedinţe cu şase fotolii, patru zone independente de odihnă cu playere audio şi video, AirShow, telefon, fax, aer condiţionat şi umidificator.

Avionul are un echipaj din şase persoane (pilotul şi pilotul secund, un inginer de bord, două stewardese şi un bucătar-şef), iar numărul maxim de pasageri este de 19 persoane.

De menţionat că în deplasarea sa spre capitala politică a Uniunii Europene, coorodnatorul Coaliţiei de guvernare i-a luat pe premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, fostul preşedinte democrat Marian Lupu şi alţii.

Potrivit unui comunicat al PD, emis aseară, Vladimir Plahotniuc s-a întâlnit acolo doar cu preşedintele şi vicepreşedintele grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Gianni Pittela şi Knut Fleckenstein.