„Protestul este, aşa cum am mai spus, arma cea mai de temut a societăţii civile, a opoziţiei antioligarhice. Am demonstrat că putem organiza proteste paşnice, cele violente nu au intrat niciodată în calculele noastre. Guvernarea a eşuat în cele trei tentative de a transforma protestele noastre în mineriadele româneşti sau într-un nou 7 aprilie. Aceste proteste au avut efecte pozitive deosebit de consistente. Numai salvarea a 7 miliarde de lei din vistieria statului după protestul din 3 mai înseamnă enorm. De aceea vom continua, chiar dacă vor fi blocate drumurile, chiar dacă va fi interzis transportul public aşa cum s-a întâmplat pe 24 aprilie 2016, 14 mai sau 11 iunie curent”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA mai spune că următoarele acţiuni de protest sunt poate cele mai importante, deoarece au o miză uriaşă.

„Schimbarea sistemului de vot înseamnă conservarea lui Plahotniuc putere, înseamnă sărăcie, corupţie, plecarea sutelor de mii de oameni peste hotare, amânarea întoarcerii celor din diaspora acasă. Păstrarea şi îmbunătăţirea modului de aplicare a sistemului electoral proporţional este o redută pe care nu o putem pierde, căci în joc este pus tot viitorul Republicii Moldova de după alegerile parlamentare: sau rămâne un protectorat mafiotic fără nicio speranţă de a schimba ceva, sau se transformă într-un stat de drept cu bunăstare pentru toţi cetăţenii săi”, a continuat Andrei Năstase.

„Iată de ce, în ziua când binomul Plahotniuc-Dodon va încerca să legifereze crima electorală pentru a se salva de la răspundere politică şi penală, Platforma DA fi prezentă la Parlament şi, dacă va fi cazul, şi la tribuna lui”, afirmă Andrei Năstase.