„Astăzi Plahotniuc joacă dublu. În timp ce mimează bătălii cu tancurile şi cu propaganda rusească, în timp ce îşi plimbă sculele prin Europa şi SUA, el, în paralel, îşi creează circumstanţe pentru o viitoare alianţă oficială cu Dodon sub patronatul din umbră al Kremlinului”, a declarat Andrei Năstase.

Preşedintele Platformei DA a fost solicitat să comenteze teza potrivit căreia Occidentul ar agrea după 2018 o alianţă pro-europeană cu PD parte.

„Că Platforma DA este cel mai mare adversar al PD-ului lui Plahotniuc, care nici democratic şi nici pro-european nu este, fiecare cetăţean o ştie. Ceea ce cunoaştem de la mai multe cancelarii străine este că coordonatorul îşi doreşte distrugerea prin linşaj mediatic şi persecuţii a Platformei DA şi a mea personal, în speranţa că electoratul nostru va migra către alte partide”, a spus liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Să fie clar tuturor, în interesul ţării şi al oamenilor, echipa Platformei DA acceptă dialogul cu diverse entităţi politice, civice, cu profesionişti şi persoane integre din societatea noastră, dar niciodată nu va face alianţă cu partide controlate de Plahotniuc:  PD-ul lui Diacov şi Lupu, PSRM-ul lui Dodon, sau alte entităţi de aceeaşi sorginte. Şi nutrim speranţa că un asemenea scenariu nu va fi acceptat nici de partidul pe care Plahotniuc încearcă să-l prezinte Occidentului ca pe un viitor partener proeuropean”, a adăugat Andrei Năstase.