Andrei Năstase: Comisia de la Veneţia spune cel mai categoric NU sistemului mixt Plahotniuc-Dodon; Votul proporţional ne oferă şansa izbăvirii de exponenţii trecutului nebulos

Andrei Năstase: Comisia de la Veneţia spune cel mai categoric NU sistemului mixt Plahotniuc-Dodon; Votul proporţional ne oferă şansa izbăvirii de exponenţii trecutului nebulos
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.06.2017 19:29
Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a salutat avizul negativ aprobat astăzi de Comisia de la Veneţia prin care spulberă intenţia Partidului Democrat de a modifica sistemul electoral.

„Comisia de la Veneţia spune cel mai categoric NU sistemului mixt Plahotniuc-Dodon. DA spun Oamenii Demnităţii şi Adevărului viitorului luminos şi prosper al ţării noastre, cu familiile reîntregite Acasă, în siguranţă şi bunăstare, în toleranţă şi respect reciproc”, a declarat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

„Sistemul proporţional ne oferă şansa izbăvirii de exponenţii trecutului nebulos, de dodoni şi plahotniuci. Să nu vă împingă păcatul să mai vreţi să ne luaţi şansa. Vă vom termina! Politic, bineînţeles”, a adăugat Andrei Năstase.

Precizăm că, în avizul său, Comisia de la Veneţia a punctat mai multe deficienţe în ceea ce priveşte reforma electorală, printre care lipsa unui consens larg, dar şi riscul ca parlamentarii aleşi în circumscripţii să fie influenţaţi de interese de afaceri.

De asemenea, potrivit experţilor, există riscul de exercitare a influenţelor politice asupra activităţii Comisie Electorale Centrale şi criteriile vagi ce ţin de constituirea circumscripţiilor în Transnistria şi peste hotare sunt alte puncte slabe ale proiectului criticat de Comisia de la Veneţia.

Reprezentanţii societăţii civile au îndemnat ieri cetăţenii să rămână vigilenţi şi să fie gata să iasă în stradă când guvernarea va încerca să ignore recomandările Comisiei de la Veneţia.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI