Declaraţiile aparţin vicepreşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„PD va înainta candidatura lui Plahotniuc la postul de premier. Pentru a zădărnici planurile „sângeroase” ale PD, Dodon îl va propune la acest post pe Constantin Botnari”, a menţionat Alexandru Slusari.

Astfel, socialiştii vor marca o nouă „victorie”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Precizăm că vineri, cele două iniţiative legislative, apărute în ultimele două luni de zile, prima a Partidului Democrat, iniţiată de Vladimir Plahotniuc, cealaltă a PSRM, iniţiată de Igor Dodon, despre care se vorbea din start că au fost scrise cu aceeaşi peniţă, au devenit un tot întreg, cum şi era de aşteptat.

Astfel s-a confirmat rolurile pe care le-au avut cele două tabere. Iniţiativa PD a avut scopul de a înfuria o bună parte a societăţii, a politicienilor din opoziţia parlamentară şi extraparlamentară, societatea civilă, comunitatea de experţi şi chiar reprezentanţi ai Parlamentului European. Cea de a doua iniţiativă a servit ca analgezic pentru public, ca în cele din urmă să se vorbească despre măria sa consensul politic.

Astfel, în pofida tuturor criticilor din interiorul şi exteriorul ţării Proiectul Partidului Democrat şi cel al socialiştilor au fost votate astăzi în primă lectură şi ulterior înglobate într-unul singur, având ca bază proiectul PSRM.