„Există două chestiuni foarte importante, asistenţa oferită de Comisia de la Veneţia, pe de o parte, şi observaţiile OSCE, pe de altă parte. Toate aceste opinii trebuie luate în considerare”, a spus diplomatul european.

Totodată, Pirkka Tapiola a dat de înţeles că Parlamentul de la Chişinău s-ar fi grăbit să voteze modificările la Codul Electoral, , transmite IPN.

„Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vor veni la Chişinău săptămâna viitoare într-o vizită de documentare. După aceasta vor formula recomandările pe care le vor face publice mai apoi. Nu cred ca în timpul vizitei experţii să aibă recomandări formulate”, spus oficialul.

Pirkka Tapiola a sugerat politicienilor de la Chişinău că trebuie să găsească un consens politic cât mai larg atunci când este vorba de o schimbare importantă, cum ar fi legislaţia electorală.

„Orice schimbare importantă cum ar fi schimbarea legislaţiei electorale trebuie să fie făcută în baza unui consens larg politic. Asta se rezuma la două lucruri: legalitatea şi legitimitatea”, a mai spus Pirkka Tapiola.